Bilişim

Bilişim Haberleri

Lenovo yeni akıllı telefonunu tanıttı

01.12.2016 00:00
Lenovo yeni akıllı telefonunu tanıttı

 

Mehmet Emin AVCI

Lenovo tüm dünyada büyük ses getiren Moto Z modelini ve devrim niteliğindeki modlarını tanıttı. Lenovo'nun yoğun AR-GE çalışmaları ve inovasyon odağı ile yeniden doğan dünyanın en ince premium akıllı telefonu Moto Z mobil teknolojide yeni bir çağ başlatmak için Türkiye'ye merhaba dedi.

Lenovo'nun yeni akıllı telefonu 'Moto Z' modeli ve modlarının tanıtıldığı toplantıda konuşan Lenovo Türkiye Akıllı Telefon Kategorisi Ülke Müdürü Hakan Sökmen, "Akıllı telefon pazarı Türkiye'de yılda yaklaşık 12 milyonun üzerinde adet bir pazar ve senelik 6 milyar dolarlık bir değere ulaşıyor. Lenovo ise Ocak-Eylül 2015 ve 2016 kıyaslamasında toplam zincir mağazalar kanalında hem adetsel hem de cirosal olarak yüzde 402 ile en fazla büyüyen marka oldu. Şu an Türkiye'nin teknoloji marketlerinde en çok satılan üçüncü marka durumundayız. Kullanıcılar bu güne dek hep benzer tip akıllı telefonlar kullanmak zorunda kaldılar. Ama biz, kullanıcıların akıllı telefonlarının yetkinliklerini diledikleri gibi artırabilmeleri gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Basın toplantısında Moto Z ailesini ve Moto Mod'ları hakkında ayrıntılı bilgi veren Lenovo Ürün Geliştirme Direktörü Christoph Janeba ise "Moto Z ile dünyada ve Türkiye'de benzersiz ürünleri tüketicilerle buluşturmaktan dolayı çok mutluyuz. Lenovo tarafından geliştirilen Moto, modları sayesinde size istediğiniz telefonu tasarlama imkanı tanıyor. Moto Z ise Türkiye'ye dünyanın en ince telefonu olarak geliyor" diye konuştu.

Moto Z, zincir mağazalarda KDV dahil 2 bin 499 TL'ye satışa sunuluyor. Moto Z aynı anda Turkcell ve Vodafone mağazalarında farklı temlik fiyatlarıyla da satışa girecek. Sadece zincir mağazalarda satışa sunulacak olan Moto Z Play de 1.999 TL'den satışa sunulacak.

 

Paslanmaz çelik kullanıldı

 

Yapılan bilgilendirmeye göre; askeri uçaklarda kullanılan alüminyum ile paslanmaz çelik kullanılarak üretildi. Qualcomm SnapdragonTM 820 işlemci, 4 GB RAM, 13MP arka, 5MP ön kamera, 30 saate kadar pil ömrü, Insta-Share Projektör modu, su sıçramalarına dayanıklılık ve 32 GB veya 64 GB dahili hafıza seçeneklerine sahip telefonda microSD'nin de eklenerek 2 TB'ye kadar hafızaya çıkabilecek.

Kullanıcılara kendi telefonlarını ihtiyaçlarına göre tasarlama ve kullanma imkanı sunacak Moto Mod'ların, telefonun özelliklerini geliştirmeye yarayacağı belirtilerek şimdiki ve gelecekteki tüm Moto Z ürünleriyle uyumlu olarak tasarlandığı kaydedildi.

 

Moto Z Play

Alüminyum çerçevesi, ince ve hafif tasarımı ile Moto Z Play 50 saatlik pil ömrü ile Moto ailesinin bataryası en uzun süre dayanan üyesi. TurboPower özelliği sayesinde 15 dakikalık şarj ile 9 saat pil ömrü sunan Moto Z Play, 16 MP kamerası ve lazer fokusu ile de dikkatleri üzerine çekiyor.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı