Kobi

Kobi Haberleri

Kuzey Irak?ın altyapı boru ihtiyacı Dicle Boru?dan karşılanıyor

25.08.2016 00:00
Kuzey Irak?ın altyapı boru ihtiyacı Dicle Boru?dan karşılanıyor

Mütia AVUKA
Mardin (Hürses) -
Mardin Organize Sanayi bölgesinde 12.420 M2 açık, 2.500 m2 kapalı  alanda aralıksız 24 saat üretim yapan Güneydoğu Anadolu Bölgesinin  tek çelik boru üretici Dicle Boru Fabrikası, Kuzey Irak Bölgesi’nin su, kanalizasyon, doğalgaz ve buna benzer altyapı hizmetlerinde kullanılan boru ihtiyacı karşılanıyor. Son dönemde artan terör nedeniyle sevkiyatlarda yavaşlama görüldüğünü belirten Dicle Boru Fabrikası Genel Müdürü Şaban Altın, terör olaylarının son bulmasıyla bölgeye daha iyi bir hizmet sunacaklarını söyledi.

Dicle Kalkınma Ajansı’nın sağladığı destekle yeni teknolojiye geçen Dicle Çelik Boru fabrikasını ziyaret eden Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yüksek Mimar Yılmaz Altındağ,  Genel Müdür Şaban Altın ve ekibi tarafından karşılandı. Beraberlerinde yer alan ilin basın mensuplarına yarım saatlik fabrika hakkında bilgilendirme yapan Altındağ, Kuzey Irak’ta alt yapı hizmetlerinde kullanılan boru ihtiyacının Dicle Çelik Boru Fabrikası tarafından giderildiğini, ancak terör olayların çoğalması ile sevkiyatların yavaşladığını, terörün bitmesi ile insanlara insanca hizmet edebilmenin mutluluğunu yaşayacaklarını söyledi.

Dicle Çelik Boru Fabrikası hakkında bilgi veren Genel Müdür Şaban Altın ise 40 çalışanıyla fabrikada, başta doğalgaz ve petrol hattı olmak üzere bir şehrin tüm altyapı hizmetlerinin gerçekleşmesini sağlayan çelik boru üretimi yapıldığını belirterek,  burada yapılan çalışmalarda spiral kaynaklı çelik boru ve filtreli çelik üretimi  yanı sıra tesiste  ileri teknolojiyle  donatılmış  sprey kaynaklı çelik sondaj boru üretim hattı yer aldığını söyledi.

Pazar payının artırılması adına üretilen ürünlerin kalitesinin yükseltilmesinin işletme açısından oldukça önemli olduğunu belirten Altın, mevcut sistemde  üretilen borularda  hata payı yaklaşık % 3 iken proje kapsamında satın alınan yeni makinelerle % 1’e düşürülmesinin  hedeflendiğini belirterek, “Özellikle  güvenliğin ön planda tutulduğu  enerji ve doğalgaz  boru hatları için hata payında  % 2’lik fark büyük önem arz etmektedir. Yenilikçi ve modern yöntemlerle firmamızın faaliyet gösterdiği tüm pazarlarda  oluşan rekabetle,  ihracat kapasitemizi büyüterek, ileri teknoloji test ile pazarlarda söz sahibi olmayı amaçlıyoruz. Bu sayede istihdam olanaklarını  arttırarak bölgesel  düzeyde  işsizliğin azaltılmasına da katkı sağlamak istiyoruz. Fabrikamızda oluşturulan  Laboratuvar ile Türkiye’de boru sektöründe  faaliyet gösteren ilk beş  firma arasında  yer alabilmeyi hedefliyoruz.  Proje  öncesindeki üretim imkanlarına bağlı olarak  yurt içinde % 1’lik Pazar payına sahipken, proje sonrasında laboratuvar  kurulumu sayesinde  yurt içi pazar payımızın % 9’a yükselmesi öngörülmektedir” dedi.

Dicle Kalkınma Ajansı’nın sağladığı 295 bin TL’lik destekle  teknolojisini yenileyen Dicle Boru  Fabrikasının uluslar arası iş birliklere açık olduğu  belirtildi.

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yüksek Mimar Yılmaz Altındağ, “Bölgemizde  iş istihdamı yaratabilmek için bu gibi kuruluşlara yardımcı olmak güzel ve anlamlı bir hizmettir. Bölgemizde iş istihdamı yaratabilmek için devletin bizlere verdiği imkanları insanların hizmetine sunmak ve bölgemizdeki vatandaşlarımızın yaşamlarını en iyi şekilde sürdürüp, müreffeh bir hayat yaşamaları Dicle Kalkınma Ajansı’nın hedefindedir” dedi.

Yıllık 30 bin ton üretim kapasitesine sahip Dicle Çelik Boru Fabrikası TSE, TSEK ve İSO 9001 Kalite belgelerine sahip bulunuyor.

 

 

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı