Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Küçükçekmece?de 12 bin kişiye çiğ köfte dağıtıldı

02.04.2017 00:00
Küçükçekmece?de 12 bin kişiye çiğ köfte dağıtıldı

(İHA) - Doğu ve Güneydoğu kültürünün İstanbul’da yaşatıldığı ve bu yıl ilk kez düzenlenen Çiğ Köfte Festivali büyük ilgi gördü. Küçükçekmece Belediyesi tarafından, Halkalı 15 Temmuz Şeref Meydanı’nda organize edilen çiğ köfte festivalinde, tepsilerde yoğurulan bin 500 kilo çiğ köfte, Bitlis yöresine ait içli köfte ve ayran eşliğinde 12 bin kişiye ikram edildi. Vatandaşlar ikram edilen çiğ köfte ve içli köftelerden alabilmek için uzun kuyruk oluşturdu. Güvenlik nedeniyle vatandaşlar X-ray cihazından geçerek festival alanına girebildi.

“Tek acı, çiğ köfte acısı olsun”

Festivale, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de katıldı. Beraber çiğ köfte yoğuran Eker ve Karadeniz hem vatandaşlara hem de gazetecilere çiğ köfte ikramında bulundu. Festivalle ilgili soruları yanıtlayan Karadeniz, Küçükçekmece’de sürekli düzenlenen festivallerin birlik ve beraberlik amacı taşıdığını ifade etti. “Türkiye’deki tek acı çiğ köfte acısı olsun” diyen Karadeniz, şöyle konuştu:

“Bugün çiğ köfte ve içli köfte festivali yapıyoruz. Güneydoğumuzun özel bir tadı ama bütün Türkiye çok seviyor. Rabbim inşallah Türkiye’de tek acıyı çiğ köfte kılsın. Biliyorsunuz en tatlı acı çiğ köfte. Biz bu tür etkinliklerle beraberce sevinebileceğimizi ve millet olmanın şuurunda olduğumuzu göstermek istiyoruz.”

“Bunlar bizim değerlerimiz”

Festivalle ilgili düşünceleri dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ise, “Küçükçekmece, Anadolu’nun ve Rumeli’nin bütün lezzet örneklerinin hepsinin bulunduğu bir ilçe. Onun için müstesna bir özelliği var. Belediye Başkanımız da bütün yörelerin farklı ürünlerini bu şekilde festivallerle hem yaşatıyor hem de insanların ait oldukları coğrafyanın değerleriyle bir kez daha buluşmasına katkı sağlıyor. Bunlar bizim değerlerimiz” dedi.

Güneşli bir pazar gününde düzenlenen festivale katılan vatandaşlar da oldukça mutlu olduklarını söyledi. Festivalde ayrıca Selahattin Alpay, İsmail Hazar, Münevver Özdemir ile Bekir Çiçek, Doğu ve Güneydoğu bölgesine ait türküler söyledi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı