Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Kızıltepe?de Dünya Engelliler Günü kutlandı

05.12.2017 00:00
Kızıltepe?de Dünya Engelliler Günü kutlandı

Mütia AVUKA

İlk defa Kızıltepe Belediyesi Dünya Engelliler Günü’nde engelli vatandaşlarımızı yalnız bırakmadı. Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş tarafından düzenlenen etkinlik öğle yemeğiyle başladı.  

Tüm vatandaşlarımızla birlikteyiz ama engelli vatandaşlarımızın pozitif ayrımcılıkla yanındayız diyen Odabaş, “Hem kaymakamlık olarak hem belediye başkanlığı olarak çalışma arkadaşlarımı her zaman sizlere sunulacak hizmetlerde pozitif ayrımcılık tanınmasında talimatlarımız var. Engelli vatandaşlarımıza yönelik projelerimiz devam ediyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde kaymakamlık bünyesinde Engelli Yaşam Atölyesi kurmuştuk. Bu sene o projeye devam edilecek ve inşallah Engelli Yaşam Atölyesi’ni açacağız. Orada engelli vatandaşlarımızın sosyalleşmesi yeni beceriler elde etmesi noktasında sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.” dedi.

Odabaş, “2018 yılı içerisinde yapacağımız çalışmalarla yolları sıcak asfalt yapmayı planlıyoruz. Yollar sıcak asfaltlandıktan sonra kaldırımların tamamı yenilenecek. Böylelikle engelli vatandaşlarımızın araçları çok daha rahat geçebilecek.” diyerek sözlerini tamamladı.

Yemeğin ardından kura çekimi sonucu isimleri çıkan 10 engelli vatandaşımıza Kızıltepe Belediyesi bahçesinde Odabaş tarafından akülü sandalye hediye edildi. Engelli vatandaşlarımız kendilerine akülü sandalye hediye eden Odabaş’a teşekkürlerini ilettiler. Odabaş daha sonra engelli vatandaşlarımızı evlerinde de ziyaret ederek aileleriyle sohbet etti.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Akbank 2023 sürdürülebilirlik faaliyetlerini açıkladı

Gündem

Verem, bağışıklığı zayıf kişilerde ciddi risklere yol açabilir

Gündem

SGK, emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi

Ekonomi

İran ile ticaret hacminde 30 milyar dolar hedefi