Kobi

Kobi Haberleri

""Kızıltepe kalkınmanın en önemli potansiyeli""

04.08.2016 00:00

Adnan AVUKA
Mardin (Hürses) - Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Mardin Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği, Ticaret Borsası,  Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Şoförler ve Otomobilciler Odasına ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretler kapsamında Ajansın Kızıltepe’ye ilişkin projelerinin görüşülmesinin yanı sıra öneriler ve birlikte yürütülebilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Altındağ, sanayicilerin kredi koşullarının iyileştirilmesi amacıyla Odaların kredi kullanımı sürecine aktif katılımı, yerel ve kurumsal ihtiyaçlara yönelik teknik destek kapsamındaki eğitimler, İran pazarına yönelik açılım sağlayıcı faaliyetler, yatırımcı eşleştirme çalışmaları, iş geliştirme yada kuluçka merkezlerinin kurulması ve uygulamalı girişimcilik eğitimleri yaptıklarını ifade etti. Altındağ, Kızıltepe’nin Bölge’nin kalkınmasında çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu, bu sebeple bu ciddi potansiyeli harekete geçirmek için Kızıltepe’nin önemli aktörlerini destekleyeceklerini ve bunu kalkınma sürecine dahil etmek için ne gerekiyorsa Ajans olarak gerekli desteği vermeyi ve birlikte çalışmayı hedeflediklerini söyledi. Böylelikle hedefledikleri yerel kalkınma Bölge’nin kalkınmasına, bölgelerarası gelişmişlik seviyelerini olumlu hale getirmede en önemli hamle olduğunu dile getirdi.

Ayrıca Dicle Kalkınma Ajansı’nın 2016 Yılı Ekonomik Altyapının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında geliştirilerek başvuru yapılması planlanan Kızıltepe Modern Ticaret Borsası laboratuar ve elektronik müzayede projesi ile Kızıltepe Küçük Sanayi Sitesi altyapı sorunlarının çözümüne yönelik projeler ele alındı.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı