Politika

Politika Haberleri

Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyü'şünün 3'üncü gününde

17.06.2017 00:00
Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyü'şünün 3'üncü gününde

Caner Ünver
(İHA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklamasının ardından başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne Ankara Kahramankazan’dan devam etti. Yürüyüş öncesinde basın mensuplarının karşısına geçen CHP Lideri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı’nın tutuklanması kararını doğru bulmadığını söyledi.

Yürüyüş için iktidar kanadından eleştiriler aldıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, şu açıklamalarda bulundu:
“Kararlılıkla, adalet için yürüyeceğiz. Değişik kesimlerden, özellikle iktidar kanadından eleştiriler geliyor, eleştirileri de saygıyla selamlıyoruz. Umarım duyarsız kişiler duyarlı hale gelir. Kavurmacı’nın tekrar tutuklanması için bir karar alındığını öğrendim. Bu kararı doğru bulmadığımı ifade etmek isterim. Yargıda çifte standart olmamalı asıl olan tutuksuz yargılamadır. Zaman zaman eleştirdik, zaman zaman yargının bu tip tutumlarının toplumu ayrıştırdığını ifade ettik. Kesim mahkumiyet kararı çıkmadığı sürece insanların tutuklanmalarını doğru bulmuyorum” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından peşindeki kafile ile birlikte Ankara-İstanbul Karayolu üzerindeki Adalet Yürüyüşü’nün 3’üncü gününe başladı.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Akbank 2023 sürdürülebilirlik faaliyetlerini açıkladı

Gündem

Verem, bağışıklığı zayıf kişilerde ciddi risklere yol açabilir

Gündem

SGK, emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi

Ekonomi

İran ile ticaret hacminde 30 milyar dolar hedefi