Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Kentsel dönüşüm mağduru aile Topbaş?dan yardım bekliyor

03.07.2017 00:00
Kentsel dönüşüm mağduru aile Topbaş?dan yardım bekliyor

Emre ERTÜRK

50 yıldır, İstanbul, Kağıthane, Talatpaşa Mahallesi, Yaşayanlar Sokak, No 16/1 sayılı mahaldeki gecekonduda Aziz Akbay’ın mirasçısı olarak oturmakta olan istimlak mağduru Gülçin Baladın, uğradığı haksızlığın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından giderilmesini bekliyor.


Gülçin Baladın, konuyla ilgili açıklamasında, varisleri Aziz Akbay’ın 09.12.1985 tarihinde tapu tahsis belgesini aldığını, Kağıthane Belediyesindeki düzenlemelere göre ise gecekondu 4414 ada, 7 parselde ve 7 parsele komşu parselde bulunduğunu söyledi.

 

Tapu Tahsisin tapuya çevrilmesi için Kağıthane Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesine yaptıkları müracaatlara rağmen Tapu Tahsis Belgesinde yazılı 263 m2’lik tapusunu bir türlü alamadıklarını belirten Gülçin Baladın, “Son zamanlarda yapılan plan değişikliklerinden sonra 4414 Ada’da Zeybek Grup Yapı İnşaat Ltd. Şti., inşaat yapımı konusunda girişimlerde bulunarak komşu parsellerle anlaşma yoluna gitti. Aziz Akbay mirasçıları ile de 7. parseldeki tecavüzden dolayı görüşmelerin devam ettiği sırada, müteahhit Zeybek Grup’un davet usulü ile 31.05.2017 tarihinde işgal edilen araziyi satın aldığı öğrenilmiştir. İhale başkaları girmeden gerçekleşmiştir” dedi.

 

 Büyükşehir Belediyesi nezdinde gerekli girişimlerde bulunduklarını vurgulayan Gülçin Baladın, konuyla ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü:

 

“Aziz Akbay, Talatpaşa Mahallesindeki Uğur Camii Derneğinin uzun müddet başkanlığını yapmıştır. Caminin inşasında büyük katkıları olmuştur. 50 yıldır oturmuş olduğu araziye hiç kimsenin haberi olmadan başkaları gelip sahip olmaya çalışmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanının yapmış olduğu kentsel dönüşüm sırasında yaşanan mağduriyetlere yönelik açıklamaları dikkate alınmalıdır. Bizler Yaşayanlar Sokak sakinleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ın duruma müdahale ederek mağduriyetimizi gidermesini beklemekteyiz.”

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa