Ekonomi & Finans

Ekonomi & Finans Haberleri

Kamu Hastaneleri Sağlık Turizmine Kapılarını Açıyor

10.08.2017 00:00
Kamu Hastaneleri Sağlık Turizmine Kapılarını Açıyor

Hürses (Ankara) - Türkiye’deki şehir hastaneleri projelerinin en büyük yatırımcı gruplarından Sıla Sağlık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İhsan Şahin, kamu hastanelerinin de sağlık turizmi için hazır olduklarını söyledi.

Sağlık Yatırımcıları Derneği Başkanlığını da yürüten Dr. Şahin, "uluslararası tüm rakiplere ve olumsuzluklara rağmen Türkiyenin bu alandaki gelişmesi engel tanımıyor" dedi. Sağlık turizmine yönelik dünya çapında yapılan yatırım ve tanıtımların iyi sonuçlar verdiğine işaret eden Dr. Şahin, “Tedavi amaçlı gelen turist sayısı her geçen yıl artarak devam ediyor. Türkiye sağlık turizminde dünyanın ilk 5 ülkesi içerisine girdi" dedi.

Büyük kompleksler olarak inşa edilen Şehir Hastaneleri, teknolojik yatırımları ve konforu ile sağlık hizmetlerinde çıtayı yükseltti. Sıla grup olarak Türkiye’nin en büyük şehir hastanelerini kurduklarını dile getiren Dr. Şahin, şehir hastaneleri olarak sağlık turizmine hizmet vermeyi amaçladıklarını belirterek, “eskiden bu hizmeti özel hastaneler yapardı. Hem konfor hem de sağlık hizmeti anlamında şehir hastaneleri özel hastanelerden daha iyi konuma geldi” dedi.

Turizmde yaşanan düşüşün sağlık turizmi ile aşılabileceğinin altını çizen Dr. İhsan Şahin, “Bugün sağlık turizmi dediğimizde gelen turistin ülkemize bıraktığı döviz kişi başı yaklaşık 8 ila 10 bin dolar arasındadır. Hem nitelik hem de nicelik anlamında şehir hastanelerine gelecek sağlık turistleri ile ülkemiz önemli sayılacak bir döviz girdisine sahip olacaktır” diye ekledi.

EYLÜL EKİM TERCİH EDİLEN AYLAR
Geçen yıl sağlık turizminden 5 milyar doların üzerinde gelir geldiğini hatırlatan Dr. Şahin, “Bu sene bu rakamlarında üzerine çıkılacaktır" dedi. Sağlık Turistlerinin tercih ettiği başlıca iller ise İstanbul, Antalya, Adana, İzmir, Bursa ve Çukurova bölgesi” diyen Dr. Şahin, sağlık turizmi için tercih edilen ayların ise genellikle Eylül ve Ekim ayı olduğunu belirtti.

DÜNYADA İLK SIRALARDAYIZ
Sağlık turistinin, tatilciden 10 kat fazla harcama yaptığına dikkat çeken Dr. Şahin, “Bugün sağlık turizmi için gelen bir turist 10 bin dolar arasında döviz bırakıyor" dedi. Dr. Şahin, "Dünya Sağlık Turizmi Konseyi değerlendirmesinde sağlık turizminde dünyada ilk sıralardayız" diye vurguladı.

2023 HEDEFi 20 MiLYAR DOLAR
Şehir hastanelerinin hizmet vermeye başlamasıyla beraber sağlık turizminde hedef büyüttüklerini anlatan Dr. Şahin, “gelecek yıl için beklentimiz 1 milyon turistle 10 milyar dolar. 2023’te bu rakamı 2 milyona çıkararak sağlık turizminde 20 milyar dolar gelir elde etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız

Gündem

TBMM'nin açılışı, kurtuluş mücadelesinin en önemli safhalarından biri oldu

Ekonomi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor