Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Kağıthaneli komşular dünya rekoru kırdı

21.11.2016 00:00
Kağıthaneli komşular dünya rekoru kırdı

Haber Merkezi - Kağıthane’de kadınlar, “Dünya Komşuluk Günü” etkinlikleri kapsamında, “en çok kadınla yaprak dolma sarma” rekoru kırarak tarihe geçtiler.

Gelecek yılı “Kağıthane Komşuluk Yılı” ilan etmeye hazırlanan Kağıthane Belediyesi’nin ilçede komşuluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla Nurtepe Sosyal Tesislerinde düzenlediği rekor denemesinde, Kent Konseyi çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Çocuk Meclisi, Engelliler Meclisi ve Hayvanseverler Meclisi’ne üye yüzlerce kadın, dolma sarmadaki becerilerini sergiledi. Hazırlanan masalara konulan yaprakları ve iç malzemelerini, en kısa sürede saran kadınlar, rekor denemesinin ardından bu dolmaları, Kağıthane Belediyesi AŞ Evi’ne götürülerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için “Komşuluk Tenceresi”ne koydu.

Dünya Kadın Rekorları kapsamında gerçekleştirilen rekor denemesine, 300 kadın katıldı. Rekor denemesi, Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Dünya Kadın Rekorları, Rekor Tescil ve Hakem Heyetince tescil edildi. Etkinlikte ayrıca İlçe Kaymakamı Hasan Göç ile Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da kadınlarla birlikte sembolik olarak dolma sardı.

Kaymakam Hasan Göç; 'Yapılan bu çalışmayı tebrik ediyorum.'

Sardığı yaprak sarma basın mensuplarınca beğenilen Kaymakam Hasan Göç; 'Eşim mutfakta benden pek yardım istemiyor ama ben üç erkek kardeşin bir arada olduğu bir evde büyüdüm bu yüzden küçükken ve gençken anneme ev işlerinde yardımcı olurdum. ' dedi. Türkiye’nin hızla şehirleştiğini ve modernleştiğini ancak bu aşamada da Anadolu kültürünün güzel taraflarının kaybolup gittiğini de ifade eden Hasan Göç, bu kültürü gün yüzüne çıkarmak için yapılan bu çalışmayı tebrik etti.

Başkan Fazlı Kılıç; 'İlçemizdeki 2 bin 280 sokağın hepsine gideceğiz.'

Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da Dünya Komşuluk Günü dolayısıyla, anlamlı ve bugüne duyarlılığın oluşması açısından güzel bir program hazırlandığını söyledi. Gelecek yılı Kağıthane’de Komşuluk Yılı ilan ettiklerini aktaran Başkan Fazlı Kılıç, “İlçemizdeki 2 bin 280 sokağın hepsine gideceğiz. Komşularımızla komşuluk münasebetlerinin geliştirilmesi için çalışmalar yürüteceğiz. İlçemizdeki komşuluk ilişkilerini eski günlerine döndürmek istiyoruz. Geleneklerimizden kopmadan günümüz şart ve koşullarını da göz önünde bulundurarak bu çalışmayı gerçekleştireceğiz.” dedi. Başkan Fazlı Kılıç, bugünü bir rekorla taçlandırdıklarını ifade ederek, bu rekorun hayırlı olmasını diledi.

 

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı