Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Kağıthaneli kadınlar afete hazırlanıyor

22.03.2017 00:00
Kağıthaneli kadınlar afete hazırlanıyor

Haber Merkezi - Kağıthane Belediyesi Sivil Savunma Amirliği, Kandilli Rasathanesi Afete Hazırlık Eğitim Birimi (AHEB) ile 'Afetlerde Ne Yapmalı?' adlı ortaklaşa bir eğitim semineri gerçekleştirdi.

İlçe sakinlerinin olası bir deprem veya diğer afetler anında ne yapmaları gerektiği konusunda öğretici bilgilerin aktarıldığı eğitime 40 kişilik kadın grubu katıldı. Kandilli Rasathanesi Afete Hazırlık Eğitim Birimi ve Kağıthane Belediyesi Sivil Savunma Amirliği'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği eğitimde kadınlara, afet öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapmaları gerektiği uygulamalı olarak gösterildi.

Afete hazır olun

Seminerde kadınlara öncelikle depreme hazırlıklı olmak için alınması gereken önlemler aktarıldı. Deprem çantası hazırlanması ve bu çantanın daima evde kolay ulaşılabilecek bir noktada olması gerektiğini belirten eğitmenler çantanın içinde; su, yiyecek, düdük, giysi, fener, radyo, cep telefonu ve çok amaçlı çakı gibi zor durumda kalındığında işe yarayacak aletlerin bulundurulması gerektiğini belirtti.  Bunun yanı sıra evdeki eşyaların da gözden geçirilmesi gerektiğini aktaran eğitmenler, dolap gibi büyük eşyaların mutlaka duvarlara sabitlenmesi gerektiğini ifade etti.

Pencerelerden uzak durun

Deprem sırasında ise öncelikle soğukkanlı olunması gerektiğinin altını çizen eğitmenler derhal yakında bulunan bir yapı veya çamaşır makinesi gibi sağlam bir eşyanın yanında eğilerek beklenmesi gerektiğini aktardı. Kırılmaya müsait cam, pencere ve duvarlardan da olabildiğince uzak kalınmasının hayati önem taşıdığını belirttiler.

Asansör kullanmayın

Deprem eylemi sona erene ve güvende olduğunuzu hissedene kadar hareket etmeden sabit beklenmesi gerektiğini aktaran eğitmenler, apartmanlarda bu gibi durumlarda kesinlikle asansörlerin kullanılmaması gerektiğini, güvenli olmadığı düşünülen kapılardan da geçilmemesi gerektiği bilgisini katılımcılarla paylaştılar.

 

 

 

Politika

Erciş Fatihiyle il olacak!