Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Kağıthane'de 2017 istişare toplantıları muhtarlarla başladı

09.02.2017 00:00
Kağıthane'de 2017 istişare toplantıları muhtarlarla başladı

Haber Merkezi - Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ın 2004 yılından bugüne geleneksel hale getirdiği 'İstişare Toplantıları' bu yıl mahalle muhtarları ile başladı.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç öncülüğünde her yıl gerçekleştirilen ve artık geleneksel hale gelen İstişare Toplantılarının ilki bu yıl Kağıthane’deki 19 mahallenin muhtarlarının katıldığı toplantıyla beraber başladı. Çağlayan'da yapımı tamamlanan ve 360 derece manzarası ile görenlerin hayran kaldığı Döner Kule Restoran'da gerçekleştirilen toplantıda geride bıraktığımız 2016 yılı içinde yapılan çalışmalar masaya yatırılırken, referandum süreci ve 2017 yılında yapılması planlanan projeler de konuşuldu.

"Daha Yapacak Çok İşimiz Var"

Muhtarlar ile yıl içinde farklı zamanlarda sürekli bir araya geldiklerini belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç; "Kağıthane Belediyesi olarak çok verimli bir yılı geride bıraktığımızı düşünüyorum. Altyapı ve üstyapı hizmetleri olarak Kağıthane'ye önemli yatırımlar kazandırdık. Bunları bir önceki yıl düzenlemiş olduğumuz istişare toplantısında sizden gelen önerileri değerlendirerek hayata geçirdik. Tabi ki daha yapacak çok işimiz var, yine bunu hep birlikte başaracağımızı ümit ediyorum." dedi.

İstişare toplantısında söz alan muhtarlar mahalleleri ile ilgili yeni talep ve önerilerini dile getirdiler. Türkiye'nin içinde bulunduğu süreçte yapılacak olan referandum ile ilgili olarak da mahallelerindeki nabzı yokladıklarını belirten muhtarlar, Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile ilgili olarak görüşlerini aktardılar. Toplantıda yeni sistemin Türkiye’ye getireceği kazanımları Başkan Fazlı Kılıç ve Kağıthane AK Parti İlçe Başkanı Faruk Gökkuş anlattı.

"Amaç Türkiye'yi daha demokratik ve modern bir sisteme kavuşturmak."

Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile ilgili olarak konuşan Başkan Fazlı Kılıç; "Muhalefet ve bir gurup medya tarafından sanki bu sistem sadece Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a özel olarak getiriliyormuş gibi gösteriliyor. Bu kesinlikle yanlış bir düşüncedir. Sayın Cumhurbaşkanımız zaten yeterince güçlü, halkın sevgisini ve desteğini tamamen arkasına almış bir siyasetçidir. Böyle bir şeye ihtiyacı kesinlikle olamaz. Hepimiz oturduğumuz makamlarda geçiciyiz, buradaki amaç Cumhurbaşkanımız da görevi bıraktığı zaman sistemin kendi kendine işlemesidir. Hedeflenen tam olarak Türkiye'yi daha demokratik ve kendi kendine işleyen modern bir sisteme kavuşturmaktır. Milletimiz istikrar istiyor, bu ülke koalisyonlardan çok çekti. AK Parti iktidarı döneminde ülke sürekli büyüdü, demokrasi ve özgürlükler gelişti. Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile hedeflenen bu kazanımları arttırarak kalıcı hale getirmektir." dedi.

 

 

 

Politika

Erciş Fatihiyle il olacak!