Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Kağıthane çiçek açtı

15.06.2017 00:00
Kağıthane çiçek açtı

Haber Merkezi - Kağıthane Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince ilçe geneline dikilen bir milyonun üzerinde çiçek görenleri 'Kağıthane çiçek açtı' dedirtti.

Kağıthane'deki yeşil alan, refüj, kavşak, park ve bahçelerin bakımlarını yapan belediye ekipleri yıl boyu ilçede görsel şölen sunacak mevsimlik çiçekleri toprakla buluşturdu.

Bir milyonun üzerinde begonya, kadife, menekşe, gül, taflan ve daha çok birçok türde çiçeğin ekimini yapan belediye ekipleri, çiçeklerin ilçenin mevsimsel durumuna uygun şekilde özel olarak seçildiğini belirttiler.

Boş alanlara bina değil çiçek dikiyoruz

Şehir yaşamının en temel sorunlarından birinin doğadan uzakta kalmak olduğunu belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç; 'Bu sorunun çözümü için her boş alanlara bina değil çiçek dikiyoruz. İnsan doğanın bir parçası olduğunu unutmaması lazım. Bin bir renkte çiçekler ve yeşil alanlar sadece şehri güzelleştirmekle kalmıyor vatandaşın stresini de azaltıyor. Kötü havayı emerek sağlık sunuyor. Ayrıca bu alanlar sokaktaki kediler köpekler kuşlar arılar için de çok önemli. Ekimi yapılan çiçekler arasında kokulu çiçeklerin de olması ilçeye ayrı güzellikte bir hava kattı.' dedi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Kültür & Sanat

Cumhuriyetin 100. Yılında Değerli Eserler Antolojisi okurlarını bekliyor

Gündem

Filistin destekçileri, San Francisco'daki Golden Gate Köprüsü'nü Gazze için kapattı

Otomotiv

İsviçre'nin Blick gazetesinden Togg'a, "Türk Teslası" övgüsü

Ekonomi

IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları başladı