Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

""Kadın evinden çıkıp, toplumun içinde kendini bulması gerekir""

12.01.2017 00:00

Mütia AVUKA                                                                                                  
Hürses - Mardin büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığına Aralık 2016 tarihi itibariyle görevlendirilen Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi eski Başhekimi Uz. Dr. Mehtap Bingül, gerekli saha araştırmalarından sonra Mardin kadınının ve çocuklarının sorunlarını kendi sorunları bilip Uz. Dr. gözü ve kadın olarak düşünüp, çözümler üretme çabası içine gireceğini söyledi.

Mardin Büyükşehir  Belediyesinin kadına ilişkin  hedefleri kadını evinden çıkarıp dışarıda kaldığı süre içinde konforlu ve güvenli bir alan yaratmak, bununla birlikte açılacak kurslarla hem kadını bilinçlendirme hem de iş sahibi olmasını sağlamak olduğunu belirten Bingül, ”Kadına şiddet ile ilgili sosyal hizmet uzmanları ve psikologları sahada aktif olarak çalışmakta, mağdur kadınlara ekonomik, hukuki ve psikolojik destek sağlanmaktadır.Bunun yanında iç ve dış göç ile ilimize gelen kadınlarla ilgili eğitim ve entegrasyon eğitim ve çalışmaları diğer kamu kurum ve kuruluşları ile paralel devam etmektedir” diye konuştu.

Birgül, Uygulamalı Girişimci Eğitimi için KOSGEB ile protokol imzalanmış olup 20-25 ocak 2017 tarihinde sadece kadın girişimciler için 30 kişilik sertifika eğitimi belediye bünyesinde yapılacak. Müracaatlar 16 Ocak 2017 tarihine kadar alınacak. Sertifika KOSGEB başvurularında zorunlu belgeler arasında olup iş kurma, iş büyütme şartı ile KOSGEB den 50 bini hibe, 100 bini faizsiz kredi olarak alınabilecek. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi her daim Kadın girişimcinin yanında olduğunu özellikle vurguluyor.

Kadının yerinde, Kadının yanında adlı etkinlik ile 29 mahallede kadınlarla buluşacaklarını ifade eden Mehtap Bingül, "Bu buluşmalarda imkanlar çerçevesinde Mardin Valisi ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman'ın eşi Gülseren Yaman ve diğer gönül elçisi bürokrat eşleri ile birlikte kadın ile sıcak ve samimi bir ortamda sorunları dinlenecek, birlikte çözüm önerileri tartışılacak. Bu toplantıların ilki Yenişehir Mahallesinde Cumartesi günü sıcak ve samimi bir ortamda yapıldı. Sorunlar dinlenip notlar alındı. Çözüm için ilgili Başkanlıklarla görüşmeler yapılıyor" dedi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Türkiye'nin savunma sanayisi ihracatındaki artış sürecek

Otomotiv

TOGG, üçüncü modeli T8X'in çalışmalarına başladı

Ekonomi

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem