Kobi

Kobi Haberleri

KOÜ ile MAGNA arasında protokol imzalandı

24.03.2017 00:00
KOÜ ile MAGNA arasında protokol imzalandı

Haber Merkezi - Kocaeli Üniversitesi ile MAGNA Seating Otomotiv arasında yürütülen Üniversite-Sanayi işbirliği faaliyetleri, ‘İyi Niyet Protokolü’nün imzalanması ile yeni bir boyut kazandı.

Bölgemizdeki önemli kuruluşlardan ve yeni Ar-Ge merkezi kurulumunu gerçekleştiren otomotiv koltuk üretimi sektöründen MAGNA Seating firması ile üniversitemiz arasında yürütülen işbirliklerini bir sonraki aşamaya taşımak adına protokol imzalandı. Protokolü üniversitemiz adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, MAGNA Seating adına ise Genel Müdür Serdar Eren imzaladı. Firma yetkililerinin katıldığı törende, KOÜ Teknoloji Transfer Ofisi yetkilileri yanı sıra, Tıp Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri yer aldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, daha önce MAGNA ile bir ön toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu işbirliği çerçevesinde hem üniversitemiz hem şehrimiz hem de ülkemize katkı sunacak güzel projelere imza atmaktan memnun olacağız” ifadesinde bulundu. Kocaeli Üniversitesi’nin destekleriyle yapılacak işbirliğinde başarılı sonuçlar alacaklarını düşündüğünü aktaran Genel Müdür Serdar Eren ise, “Böyle güzel bir atmosferde olmak bizim için çok önemli. En iyisini yapmak için de bilimsel yollardan gitmemiz gerektiğini biliyoruz. Bizler en iyisini yapmak, en iyisi olmak adına yola çıktık, bunu da sizin desteklerinizle başaracağımıza inanıyoruz” dedi.

İmza töreninin ardından, bir sonraki toplantının Nisan ayı başında MAGNA firması ev sahipliğinde gerçekleştirileceği açıklandı.

Protokole kapsamında:

  • Tarafların birlikte yürüteceği bilimsel, teknolojik araştırmalara yönelik proje çalışmaları,
  • İşbirliği kapsamında yapılacak projelerin ulusal ve uluslararası proje destek programları ve fonlarından faydalandırılması hizmetleri,
  • Tarafların birlikte gerçekleştirecekleri ortak proje ve tezlerin çıktılarından oluşan makale ve bildiri çalışmaları,
  • Tüm Ar-Ge projeleri ve danışmanlık hizmetleri,
  • Üniversiteye ulusal ve uluslararası düzeyde deney yeteneği kazandıracak altyapı çalışmalar,
  • Taraflar arasında rutin deneylerin yapılmasına yönelik çalışmalar,
  • Öğretim üyelerinin firmaya yapacakları danışmanlık çalışmaları,
  • Üniversitenin lisansüstü öğrencilerinin tezlerini firmayla işbirliği içinde yapmalarına yönelik çalışmalar,
  • Taraflar arasında karşılıklı seminer, konferans, tanıtım etkinliklerini yönelik çalışmalar yapılması hedefleniyor.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Türkiye'nin savunma sanayisi ihracatındaki artış sürecek

Otomotiv

TOGG, üçüncü modeli T8X'in çalışmalarına başladı