Kültür & Sanat

Kültür & Sanat Haberleri

KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi?ne İki Ödül

24.05.2016 00:00
KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi?ne İki Ödül

Haber Merkezi - Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesince düzenlenen II. Arda Kanpolat Tiyatro Festivali’nde, Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü en iyi yönetmen ve en iyi oyuncu dalında iki ödül kazandı.

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü, Süleyman Demirel Üniversitesi’nin düzenlediği II. Uluslararası Arda Kanpolat Tiyatro Festivali’ne “Burun” adlı mezuniyet oyunuyla katıldı. Pek çok üniversitenin Sahne Sanatları Bölümü’nün katılımıyla gerçekleşen festivalde, ayrıca atölyeler, paneller, söyleşiler gerçekleşti.

Festivalin yarışmalı bölümünde, Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Rusudan Savaneli, Burun’la en iyi yönetmen ödülü alırken, oyunda görev alan Oyunculuk Anasanat Dalı, 4. sınıf öğrencileri, Ezgi Özbalı, Duygu Mine Özcan ve Hazal Kalfa en iyi kadın oyuncu ödülünü paylaştılar.

Festival kapsamında Sahne Sanatları Bölümü öğretim görevlileri Ebru Aklar ve Emre Satı “Geleneğin İzinde Kağıttan Giysiler” (Kocaeli Kadınlarının Geleneksel Giysileri) Sergisinin Oluşum Aşamaları Sunumu, Öğr. Gör. Belgi Saygı Tiyatro Sporu Atölyesi, Öğr. Gör. Rusudan Savaneli Oyuncunun Metne Yaklaşım Teknikleri Atölyesi, Öğr. Gör. Sinan Taşkan Makyaj Malzeme Bilgisi ve Uygulama Atölyesi gerçekleştirdi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sema Göktaş’ın katıldığı, “Tiyatro Eğitiminde Arayışlar: Sorundan Çözüme” başlıklı Diyalog Masası etkinliğinde ise, sahne sanatları alanında eğitim veren bölümlerin başkanları, tiyatro eğitimi hakkında görüş ve deneyimler paylaşıldı.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

Askerin karadaki ateş gücü yerli çözümle artacak

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile görüştü

Gündem

İstanbul'da kuvvetli yağış nedeniyle trafikte aksamalar yaşanıyor

Gündem

''Mısır ve Türkiye'nin işbirliği halklarımızın ve bölgemizin fevkalade yararınadır''