Kültür & Sanat

Kültür & Sanat Haberleri

KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, 23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Bilim Festivali'nde

26.04.2017 00:00
KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, 23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Bilim Festivali'nde

Haber Merkezi - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 41 ülkeden 1000 çocuğu misafir ettiği, “23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Bilim Festivali” Uluslarararası İnterteks Fuar Merkezi'nde 21-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki’nin de  katıldığı festival, yöresel halk oyunları ve Moldova halk oyunları ekibinin gösterileriyle başladı. Ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu; "Dünya çocuklarını, Kocaeli’deki çocuklarımızla ve onların aileleriyle misafir ediyoruz. Böylece bizim çocuklarımız da ileriye yönelik kurdukları bu dostluklarla dünya çocukları olarak yetişiyor. Dünya üzerinde arkadaşları, kardeşleri oluyor. Misafir ettiğimiz çocuklar, aynı zamanda bizim dünyadaki kültür elçilerimiz oluyor," diyerek festivalin resmi olarak açılışını yaptı.

Çocuklar ve ailelerinin de izlediği, küçük ve büyük sahnelerdeki gösteriler ve alanda kurulan 30 eğlenceli atölye, 22 bilim atölyesi, 9 farklı sergi ve 6 kağıt atölyesi üç gün boyunca ziyaretçilerin hoşça vakit geçirmesini sağladı. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi de festivale Resim Yüksek Lisans programı öğrencileri Medine Yıldırım, Büşra Göksu, Fakülte mezun öğrencilerinden İbrahim Özsakallı ve Şeymanur Fidan'ın yürüttüğü Mono Baskı Atölyesi ile katıldı. Katılımın yoğun olduğu atölyeye hem öğrenciler hem de velileri üç gün süren etkinlikte büyük ilgi gösterdiler.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Türkiye'nin savunma sanayisi ihracatındaki artış sürecek

Otomotiv

TOGG, üçüncü modeli T8X'in çalışmalarına başladı