Ekonomi & Finans

Ekonomi & Finans Haberleri

İstanbul, dünyanın sayılı fuar şehirlerinden olacak

20.04.2017 00:00
İstanbul, dünyanın sayılı fuar şehirlerinden olacak

Abdulkadir AVCI

Türkiye fuarcılık pazarına beş yıl önce giren dünyanın en büyük fuar organizatörlerinden UBM, aralık vermeden Türkiye'deki yatırımlarına devam ediyor.

Türkiye'de mükemmel bir ticari fuar potansiyeli olduğuna belirten UBM CEO'su Tim Cobbold; "Türkiye ekonomisinde var olan iç talebin yanı sıra Avrupa'daki coğrafi konumu ve Orta Doğu'ya olan yakınlığı ile heyecan verici bir uluslararası ziyaretçi dinamiğine sahip" dedi.

İstanbul'un dünyanın sayılı fuar şehirlerinden biri olabileceğinin altını çizen Cobbold; "Fuarlar, sadece bulundukları bölgelerde temsil edilen sektördeki ticareti canlandırmakla kalmıyor; ağırladığımız uluslararası ziyaretçilerle turizm sektörüne de katkı sağlıyor. İstanbul, hem konumu hem de zenginlikleriyle Frankfurt, Paris, Hannover, Milano gibi zengin bir fuar şehri olmaya aday. Bu nedenle her geçen yıl UBM, Türkiye pazarındaki varlığını genişletiyor. En son yaptığımız yatırımlar Türkiye'de ciddi bir potansiyelin var olduğunu düşündüğümüzün bir göstergesidir" dedi.

Satın alımlarla sektörü güçlendiriyor

Marmara Fuarcılık'ın on yıldır düzenlediği LED&Lighting fuarını satın alımı ile UBM EMEA (İstanbul), Türkiye'de büyüklüğü 2,3 milyar doların üzerinde olan aydınlatma pazarını, İstanbulLight markası altında dünya pazarı ile buluşturacak.

IstanbulLight 2017 fuarı, Türk aydınlatma sektöründe yeni bir dönemin başlayacağı, iç ve dış pazarlarda sektörün önünü açan ve yeni pazarlar ile iş bağlantıları oluşturan daha kapsamlı bir platform olacak.

15 bin metrekare alanda düzenlenecek 10. IstanbulLight Fuarı, 200'ü aşkın katılımcı firma ve özel sektör temsilcilerinden, kamu sektörü yetkililerine, akademisyenlerden, öğrencilere kadar sektörün tüm bileşenlerinden oluşan 10 binin üzerinde ziyaretçi hedefiyle çalışmalarına hız veriyor.

'Katılımcılar artıyor, fuar alanları genişliyor'

UBM, Türkiye'deki yatırımlarını her geçen yıl artıracak çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen UBM EMEA (İstanbul) CEO'su Serkan Tığlıoğlu; "Türkiye'de hayata geçirdiğimiz fuarlarımızda her yıl daha fazla katılımcı ve ziyaretçi ağırlıyoruz. Talep artıkça fuarlarımızın alanı da genişletiyor, hedef bölgelere ulaşmamızı sağlayacak yenilikler getiriyoruz. Bununla birlikte özellikle son dönemde fuarcılığın ihracat potansiyelini artıran stratejik bir iş modeli olduğu düşüncesinin hükümet politikalarında daha çok gündeme gelmesi ve desteklenmesiyle, daha yoğun yatırımlar yapıyor ve yabancı heyetleri ülkemizde ağırlıyoruz" dedi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

Ekonomi

Koç Holding'den "sahte sosyal medya hesaplarına" ilişkin açıklama

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız

Gündem

UND, tır sürücülerinin 'acil ve öncelikli' olarak Schengen vizesi alabilmesi için destek istedi