YAZARLAR

Tüm Yazıları Av. Gülden Türkyaman

İşe İade Davası Sonucu İşe Dönen İşçinin Kazanacağı Tazminatlar ve Kıdem Süresi

03.11.2016 00:00

İşe İade Davası Sonucu İşe Dönen İşçinin İleride Hak KazanacağıTazminatlarda Nazara Alınacak Kıdem Süresi

Otuz veya daha fazla işçi çalıştıran işyerlerinde, işçinin yeterliliğinden veya davranışlarından ya da işletmenin, işyerinin veya işin gereklerinden kaynaklanan geçerli bir sebeple, işverence belirsiz sureli iş akdi feshedilen işçinin, aynı işverenin bir veya değişik işyerlerinde geçen en az altı aylık kıdemi olması şartıyla (yeraltı işçileri hariç), fesih bildiriminde sebep gösterilmediği veya gösterilen sebebin geçerli bir sebep olmadığı iddiası ile fesih bildiriminin kendisine tebliğ edildiği tarihten itibaren bir ay içinde iş mahkemesinde işe iade davası açma hakkı bulunmaktadır.

İşverence geçerli sebep gösterilmemesi veya gösterilen sebebin geçerli olmadığının mahkeme tarafından tespit edilmesi halinde feshin geçersizliğine karar verilir. Mahkemenin kesinleşen kararı üzerine işçi, kararın kendisine tebliğinden itibaren 10 işgünü içerisinde işverene başvuruda bulunmalı ve bir ay içinde işe başlatılmak zorundadır. Bu süre içerisinde işverence işçinin işe başlatılmaması halinde, işçiye Mahkeme tarafından belirlenecek miktarda, en az dört aylık ve en çok sekiz aylık ücreti tutarında, tazminat ödemekle yükümlü olur. İşçiye ayrıca, kararın kesinleşmesine kadar çalıştırılmadığı süre için de en çok dört aya kadar doğmuş bulunan ücret ve diğer hakları ödenir.

İşçinin işe başlatılması halinde ise, işveren tarafından peşin olarak ödenmiş bildirim süresine(ihbar öneli) ait ücret ile kıdem tazminatı olması halinde, yukarıdaki belirtilen ödemeden mahsup edilir. İşe başlatılmayan işçiye bildirim süresi verilmemiş veya bildirim süresine ait ücret peşin ödenmemişse, bu sürelere ait ücret tutarı da ayrıca ödenir.

İşe başlatılan işçinin ileride hak kazanacağı alacak ve tazminatlarda kıdemi hesaplanırken ise, geçersiz fesih öncesi işyeri kıdemi aynen korunarak ve buna en çok dört aya kadar boşta geçen süreye ilişkin kıdemi eklenecek ve işyerinde çalıştığı süre belirlenecektir.

SORULARINIZI BEKLİYORUZ

Her Perşembe sorularınızın cevaplarını bu köşede görmek isterseniz, sorularınızı [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

 

 

 

Haberler

Ekonomi

Küresel piyasalar karışık seyrediyor

Gündem

Emeklilere bayram ikramiyelerinin ödeme takvimi belirlendi

Ekonomi

KOBİ'ler yeni dönemde KOSGEB destekleriyle büyüyecek

Gündem

Yapay zeka girişimleri 7 yılda 33 kat arttı

Gündem

İstanbul'da köprüler Pakistan Milli Günü için ışıklandırıldı

Gündem

Yaşlanan nüfusun çalışma hayatına olumsuz etkilerine karşı ''kadın istihdamı'' önerisi

Gündem

Türk Devletleri Teşkilatının tarım bakanları Kazakistan'da toplandı

Gündem

Türksat 6A'da sona yaklaşılıyor

Ekonomi

KOSGEB geçen yıl 107 bine yakın işletmeye destek verdi

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram tatilinin kamu çalışanları için 9 güne çıkarılacağını açıkladı

Gündem

Çanakkale Şehitler Abidesi'ne Türk bayrağı yansıtıldı

Gündem

Çanakkale Deniz Zaferi'nin üzerinden 109 yıl geçti