Ekonomi & Finans

Ekonomi & Finans Haberleri

İş adamları Mardin?de yatırım arayışında

22.09.2017 00:00
İş adamları Mardin?de yatırım arayışında

Mütia AVUKA
Mardin (Hürses) -
 Merkezi İstanbul’da olan Mardinli İş Adamları Derneği  (MARİŞ) üyeleri, geldikleri Mardin’de; istihdam yaratıp, ekonomiye destek için çeşitli yatırımlarda bulunulacaklarını söyledi.

MARİŞ Başkanı Abdulkadir Akkuş başkanlığında gelen iş adamları, önce Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yüksek Mimar Yılmaz Altındağ, Mardin Artuklu Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Derneğin üyesi iş adamı Nasır Duyan’ı  ziyaret ederek, hangi yatırımları yapabileceklerini araştırdılar. Ziyaretler sırasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ayhan’da makamında ziyaret edilerek, Mardin’de yapılabilecek yatırımlar hakkında bilgiler aldılar.

Heyeti kabul eden Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini bildirerek, “Bu ülkenin insanları bizim insanlarımız. Bu memleket hepimizindir hele sizin bu güzel düşünceniz ve genç dinamik birer iş adamı olarak, İstanbul’dan kalkarak kendi memleketinizde yatarım yapmak için gelmeniz beni çok mutlu ve unutamayacağım müjdeli bir ziyaret olarak kabul ediyorum. Mardin geleceğin Ortadoğu ülkesi olacaktır. Geleceği parlak illerimizin başınla gelmektedir. Ortadoğu ülkelerine en yakın il olan Mardin’de; serbest bölge, organize sanayi bölgesi hava limanı ve devlet demir yolları birbirine çok yakın bir konumda. Yatırımcı iş adamlarının istekleri de bu saydıklarım birkaç nimetlerde mevcuttur. Mardin’de her türlü yatırım için bir nimettir, çünkü huzurun ve güvenin tesis edildiği bir şehirdir. Bugün Büyükşehir belediyesi olarak yapmakta olduğumuz hizmetleri görebilirsiniz, şuanda il ve ilçelerdeki yol asfaltlaması Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar böyle bir çalışma yapılmamıştır, ama belediye kayyuma girdiği günden beri 24 saat aralıksız olarak çalışmalar yapılıyor. Mardin Yenişehir Battı, Çıktı karayolları genel müdürlüğü ile yapmakta olduğumuz bu yollar, 50 yıl öncesi yapılması gereken bir hizmettir, ama bugüne kadar yapılmamıştır. Biz yapıyoruz ve bu hizmetlerimizin devamı gelecektir” dedi.

Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Üniversitenin dününü ve bugününü anlatarak, “Mardin Artuklu Üniversitesi geleceğin orta doğunun en büyük üniversitesi yolunda başarılı adımlar atılmıştır” şeklinde konuştu.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ise Ajans olarak Mardin, Şırnak, Batman ve Siirt illerinde yapılan çalışmaları tek tek anlatarak bilgi sundu ve tek kelime ile, “yapılacak her türlü yatırımı destekleme sözü verdi.

Heyet daha sonra Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı’yı makamında ziyaret ederek, bir süre görüşmelerde bulundular. Yatırımların neler olabileceğinin konuşulduğu ziyarette Tutaşı, Mardin’de son üç yılda yapılan yatırımları anlatarak, “Organize sanayi bölgesi artık hizmete cevap veremeyeceğinden ikinci bir organize sanayi bölgesi temeli bile atıldı. Yabancı uyruklu iş adamlarının bile yatırım için başvuruları bulunuyor” dedi.

MARİŞ üyesi iş adamları, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı'yı (üstte) ve Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ'ı ziyaret ederek, Mardin'de yapılabilecek yatırımlar hakkında bilgiler aldı.

 

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı