Gündem

Gündem Haberleri

İş adamı Erdem'den 'Evet' kampanyasına destek

26.03.2017 00:00
İş adamı Erdem'den 'Evet' kampanyasına destek

Mütia AVUKA

Mardin (Hürses) - 
Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mardinli işadamı Zeynel Abidin Erdem, geldiği memleketi Mardin'de hemşerilerinden referandumda 'Evet' oyu kullanmaları için destek istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek olmak için bir süredir Mardin'de 'Evet' çalışmalarında bulunan merkezi İstanbul'da olan Mardinliler Derneği Başkanı İşadamı Nedim Kaya ve Ağabeyi İsmali Kaya, Zeynel Abidin Erdem'in onuruna Kabala Beldesinde Hacı İsmail Kaya'nın yaptırdığı caminin sosyal tesislerinde verilen kahvaltıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof.Dr. Yasin Aktay, Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, iş adamı Şakir Nuhoğlu, partililer yanı sıra üçyüze yakın davetli katıldı.

İstanbul Mardinliler Derneği Başkanı Nedim Kaya, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı desteklemek için burada olduklarını ifade ederek, Kabala Beldesi ve Kaya ailesi olarak her zaman doğrunun yanında yer aldıklarını söyledi. Kaya, ”Bu vatan hepimizin canımızı bile vermeye hazırız” dedi.

Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem ise siyasetin içinde olmadığını, sadece inandığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermeye geldiğini söyledi. Erdem, “Ben partili değilim. İşadamıyım. Türkiye kritik bir dönemden geçiyor. Dünya İslam aleminin yeniden şekilleneceği bir döneme girdi. Durup dururken Almanya, Hollanda, Fransa  ve Avrupa ülkeleri ile ABD'nin takındığı tavrın altında yatan nedenleri iyi bilmek ve irdelemek lazım. 15 Temmuz'da halk olarak bir sınav verdik. Devamında 16 Nisan günü, çıkacak sonuca çok kişinin utanacağını, Avrupa'nın başını önüne eğeceği gün  olacak. Avrupa ve destekçileri, Müslümanları maç sahasından çıkarma gayretinde. Bir oyun ortamındayız. Yükselen değerlerimizi aşağı çekme gayretlerinde başarılı olamayacaklar. Ben işadamı olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a destek için buradayım. İşadamı Nedim Kaya'ya onurumuza verdiği kahvaltı için teşekkür ederim. Hemşerilerimi destek vermeye davet ediyorum. Midyat, Nusaybin ve Mardin'de destek çalışması ve yemekler vereceğim. 16 Nisan sonrasında alınacak sonucu kutlamak üzere Mardin'de büyük bir şölen düzenleyeceğiz" dedi.

Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu da, küresel liderden yoksun bir dünyada,  Erdoğan gibi küresel olaylara vakıf  bir liderin taçlandırılması gerektiğine vurgu yaparak, mevcut sistemin liderin elini kolunu bağlayan bir mekanizmaya sahip olduğunu söyledi. Miroğlu “kalkınma sorunu var, bölgesel sorunlar var. Onurumuzu koruma mücadelesi veriyoruz. Türkiye kuşatma altındadır. Almanya durduk yerde tank satışını durdurdu. Rusya YPG ile işbirliğine girdi. Barzani dost olduğu için hedefe konuldu. Bölgede AK Parti yarışacak. AK Parti ve HDP. HDP Hayır çıkarsa özerklik ilan edilecek, çözüm süreci yeniden başlayacak propagandası yapıyor. Bunlara inanmayın. Neden OHAL  ortamında referandum yapılıyor diye soruyorlar. Siz Milletvekillerinin, halkın, vatandaşın geçtiği yola mayın döşerseniz elbette devlet önlemini alacak” şeklinde konutu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı  ve Parti Sözcüsü Prof. Dr.Yasin Akdağ ise Türkiye'nin dünü ve bugünü düşünmek gerekir. Neler yapıldı ve neler yapılmak istendi. Onun için 'Evet' oyu kullanılması ülkenin yararına olacaktır” diye söyledi.

 

 

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı