YAZARLAR

Tüm Yazıları Arda Atçı

İkizlerimiz

10.03.2016 00:00

Bilindiği üzere paralel evrenler birçok diziye ve filmlere konu olmuştur. Peki, paralel evrenler gerçekten var mıdır? Maalesef daha bu soruya kesin olarak cevap veremiyoruz. Fakat günümüzde çoğu bilim insanı paralel evrenlerin var olduğunu düşünmektedir.

Amerika’nın Princeton Üniversitesinde 1954 yılında doktora öğrenciliği esnasında Hugh Everett adındaki öğrencinin aklına bizim evrenimize benzeyen başka evrenlerin de var olabileceği fikri gelir. Bu evrenlerin tamamı bizim evrenimiz ile bağlantılı olabileceğini düşünür, yani her bir evren bizim evrenimizden veya bizim evrenimiz başka evrenlerden ayrılmış olabilir. Başarılı bir matematikçi ve kuantumcu olan Everett’e ait bu fikir daha sonra paralel evrenler teorisi olarak literatürde yerini alacaktır.

Teoriye göre bu paralel evrenlerde insan nesli tükenmiş de olabilir. Bu tez son derece kafa karıştırıcı ve küçük ihtimalli de olsa, Everett bu düşünceyi benimser ve tarihte paralel evren teorisini öne süren ilk kişi olur.

Bu düşünceyi destekleyen bir diğer gelişme ise büyük patlama öncesine ait hipotezlerdir. Ünlü İngiliz bilim adamı Stephen Hawking fizik kurallarına göre kesinlikle negatif enerjinin olması gerektiğini belirtmektedir. Büyük patlama çok büyük miktarda pozitif enerji üretirken aynı zamanda eş miktarda negatif enerji de üretmektedir. Bu şekildeki, pozitif ve negatif enerji daima birbirini sıfırlar. Böylece Stephen Hawking evrenimizin sıfırdan var olması ve zamanın büyük patlama ile oluşması durumu ile büyük patlama öncesinin var olmayabileceğini iddia etmektedir.

Paralel evrenler, aynı bizim evrenimiz gibidir, sadece ufak tefek farklılıklar mevcuttur. Sizin ikiziniz, daha doğrusu paralel evrendeki “siz” şu anda sizin sürdürdüğünüz hayattan tamamen farklı bir yaşam sürüyor olabilir.

Sizin bu hayatta evet diye cevap verdiğiniz bir soruya, paralel evrendeki ikiziniz hayır cevabı vermiş olabilir. Sizden farklı cevaplar vererek tamamen ayrı bir yaşam yaşıyor olabilir.

Fakat tam aksine, sizin yaptıklarınızın aynısını da yapmış olabilir. Eğer bir gün paralel evrenlere yolculuk edebilirsek! ki şu an imkânsız gibi gözükmektedir, sizce de ikizimizle tanışmak çok heyecan verici olmaz mıydı?

 

Haberler

Gündem

UND, tır sürücülerinin 'acil ve öncelikli' olarak Schengen vizesi alabilmesi için destek istedi

Ekonomi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız

Gündem

TBMM'nin açılışı, kurtuluş mücadelesinin en önemli safhalarından biri oldu

Gündem

"Irak ziyaretim ve anlaşmalar Türkiye-Irak münasebetlerinde yeni bir dönüm noktası teşkil edecek"

Gündem

"Kalkınma Yolu Projesi" ile Avrupa'nın her ülkesine kesintisiz ulaşım sağlanacak

Gündem

Türkiye'nin "aşı üretim üssü" için çalışmalar hızla sürüyor

Ekonomi

Uzmanlar, alışverişlerde "IBAN ile ödeme"lerin artması nedeniyle tarafları uyardı

Gündem

İstanbul'da kuvvetli yağış nedeniyle trafikte aksamalar yaşanıyor

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı

Ekonomi

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem

Otomotiv

TOGG, üçüncü modeli T8X'in çalışmalarına başladı