Ekonomi & Finans

Ekonomi & Finans Haberleri

İSO Başkanı: ?Mevcut kıdem tazminatı çalışanlar için bir sorun?

05.06.2017 00:00
İSO Başkanı: ?Mevcut kıdem tazminatı çalışanlar için bir sorun?

Ali Canberk Özbuğutu
İstanbul (İHA) - İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, yaptığı açıklamada “Mevcut haliyle kıdem tazminatının biz her zaman işverenlerden ziyade çalışanlar için bir sorun olduğunu söylüyoruz” dedi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2016' araştırmasının sonuçlarının açıklandığı basın toplantısında gündemde olan kıdem tazminatına getirilecek yeni düzenlemeyi değerlendirdi. Bahçıvan, “Mevcut haliyle kıdem tazminatının biz her zaman işverenlerden ziyade çalışanlar için bir sorun olduğunu söylüyoruz” dedi.

“Kıdem tazminatı alabilen çalışan sayısı yüzde 10’un altında”

Genel Türkiye çalışanları içersinde kıdem tazminatı alabilen çalışan sayısının en iyimser ihtimallerle yüzde 10’un altında olduğunu vurgulayan Bahçıvan, “Böyle bir tablonun sürdürülebilir olmadığı çok net bir gerçek. O nedenle işverenden daha ziyade çalışanlar açısından mutlak değiştirilmesi gereken bir gerçekle karşı karşıyayız. Farklı farklı nedenlerden dolayı çalışanlarımız ne yazık ki hayatlarının kendileri için en gerekli dönemlerinde bu haktan mahrum kalıyorlar. Bu konuda mutlak suretle bir iyileştirilmenin yapılmasının ve sosyal hakkın hayattaki en önemli değeri olan belli bir zaman diliminden sonra böyle bir fona sağlıklı ulaşılmasının düzeltilmesi yönündeki düşüncemizi savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Bahçıvan, bugünkü mevcut halin gerek çalışanlar açısından gerekse Türkiye ekonomisinin bir fon biriktirmesine engel olması açısından sağlıklı bir yöntem olmadığını İstanbul sanayisi olarak savunduğunu dile getirerek “Çalışma hayatında uzun bir süreden beri kangren olmuş konu, bu dönem reformist bir adımla neticeye ulaşır” dedi.

İlk üçte bir değişiklik

İSO Türkiye'nin 500 Büyük Kuruluşu -2016 araştırmasında birinci üretimden satış rakamlarına göre 32 milyar 594 milyon lira ile Tüpraş birinci oldu. İkinci sırada 16 milyar 314 milyon lira ile Ford yer alırken, geçtiğimiz yıl 5’incilikte bulunan Tofaş, bu yıl 12 milyar 856 milyar liralık satış rakamıyla üçüncü sıraya yerleşti.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı