Otomotiv

Otomotiv Haberleri

Hidrojen yakıta geçiş hızlanacak

30.01.2017 00:00
Hidrojen yakıta geçiş hızlanacak

 

Emre ERTÜRK

Global endüstri liderleri, hidrojenin daha geniş kitlelerce kullanılması için çalışmalarını hızlandırma kararı aldı. Toyota’dan yapılan açıklamaya göre, şirket, geçen yıl tanıttığı hidrojen yakıtlı Mirai ile bu teknolojinin kısa zamanda yaygınlaşması için bir dizi ortak çalışmaya girdi.

Kullanımı sırasında herhangi bir CO2 emisyonu salınımı gerçekleştirmediği için temiz ve düşük karbonlu enerjiye geçişte önemli bir konumda yer alan hidrojen yakıt hücreli otomobiller, Toyota’nın öncelikleri arasında yer alıyor. Bu amaçla; CO2 salınımı olmayan geleceğin en temiz yakıtı olarak gösterilen hidrojenin yaygınlaşması için çalışmalarını sürdüren Toyota, uluslararası otomobil üreticisi, taşımacılık ve enerji sektöründen 13 büyük firmanın katıldığı Hidrojen Konseyi’ni kurdu.

Toyota Yönetim Kurulu Başkanı Takeshi Uchiyamada, Hidrojen Konseyi’nin hidrojen teknolojisini tanıtmak ve dünyaya olan faydalarını göstermek adına liderlik görevi olduğunu belirterek, “Bu sayede hükümetlerden, endüstriden ve daha önemlisi insanlardan destek göreceğiz ve onların hidrojeni anlamasını sağlayacağız” dedi.

Toyota olarak her zaman otomotiv endüstrisinde çevre ve teknolojik gelişim konusunda öncü bir rol üstlendiklerini aktaran Uchiyamada, “Düşük karbonlu topluma doğru geçiş konusunda hidrojenin büyük bir potansiyeli olduğunu biliyoruz. Hidrojen Konseyi, bu geçişi aktif bir şekilde cesaretlendirecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa