Otomotiv

Otomotiv Haberleri

Hibrit Auris 6 ayda 43 bin 114 adet satıldı

31.07.2017 00:00
Hibrit Auris 6 ayda 43 bin 114 adet satıldı

Mehmet Emin AVCI

Toyota'nın C segmentindeki dinamik modeli Auris, hibrit versiyonuyla da başarısını taçlandırıyor. Geçtiğimiz ay Türkiye'de de satışa sunulan Auris Hybrid, yılın ilk 6 ayında Avrupa'da 43 bin 114 adet satılırken, toplam Auris satışlarındaki payı ise yüzde 64'e yükseldi. Toyota'nın en çok tercih edilen modellerinin başında gelen Auris'in toplam satışları içinde hibrit versiyonunun oranı Avrupa'nın önde gelen ilk 5 pazarı olan Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve İngiltere'de ise 35 bin 485 adetlik satışla yüzde 72'ye kadar çıkıyor. Bunun yanında ayrıca; hibrit otomobillere karşı yönelme içinde olan Batı Avrupa'da da Toyota satışlarının yüzde 50'si hibrit otomobillerden oluşuyor.

 

Toyota aynı zamanda Avrupa hibrit otomobil pazarında da gücünü ortaya koymaya devam ediyor. Öncüsü olduğu bu segmentte 2017 yılının Ocak-Haziran döneminde 208 bin 300 adetlik hibrit otomobil satışı gerçekleştiren Toyota, geçen yıla oranla yüzde 44 oranında bir artış yakaladı. 208 bin 300 adet satışın gerçekleştiği Avrupa hibrit otomobil pazarında lider konumda bulunan Toyota, Auris Hybrid'in yanısıra C-HR Hybrid, Yaris Hybrid ve RAV4 Hybrid ile pazarı domine etmeyi sürdürüyor.

 

Türkiye'de dizel otomobil modellerinin fiyat seviyesinde satışa sunulan ve Toyota'nın en popüler hibrit modellerinin başında gelen Auris Hybrid, 99 bg'lik 1.8 litre benzinli motor ve 82 bg güç üreten elektrikli motoru bir arada sunuyor. Kombine olarak 136 beygir güce sahip olan Auris Hybrid'in 100 km'de sadece 4.1 lt'lik yakıt tüketim ortalaması bulunuyor.

 

Sessiz ve konforlu yolculukların aynı zamanda keyifli olmasını sağlayan Auris Hybrid, Türkiye'de Active, Advance ve Premium olmak üzere üç farklı donanım seçeneğiyle sunuluyor. Yüksek sürüş keyfi, sessizliği ve teknolojisi ile üstün Toyota DNA'sını vurgulayan Auris Hybrid, sunulan skypack opsiyonu, joystick tasarımlı vites kol mekanizması ile hem tasarımıyla hem de teknolojisi ile farkını ortaya koymayı sürdürüyor.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa