Ekonomi & Finans

Ekonomi & Finans Haberleri

Heimtekstil Fuarı 2017, Frankfurt'ta kapılarını açtı

10.01.2017 00:00
Heimtekstil Fuarı 2017, Frankfurt'ta kapılarını açtı

Abdulselam DURDAK
Frankfurt (AA) -
Almanya'nın Frankfurt kentinde her yıl düzenlenen dünyanın en büyük ev tekstil fuarı olarak kabul edilen Heimtekstil başladı.

Türkiye'nin yurt dışında en çok katılımcı firmayla temsil edildiği fuarlardan biri olan Heimtekstil Fuarı’nda verilen bilgilere göre, bu yıl 67 ülkeden 2 bin 963 firma stant açtı. Geçen yılki fuara ise 69 ülkeden 2 bin 864 firma katılım sağlamıştı.

Türkiye ise geçen yıl 208 firmaytla katıldığı fuarda bu yıl 244 firmayla temsil edilecek. Bu yılki fuarda yine Asyalı ülkelerin katılım sayısı öne çıkıyor. Çin 521 firmayla fuarın en fazla katılım sağlayan ülkesi olurken bunu 391 firmayla Hindistan, 322 firmayla ev sahivi Almanya ve ardından da 244 firmayla Türkiye takip etti.

40 yıldan fazla geçmişe sahip olan Heimtekstil'de duvar, banyo, cam, mutfak ve masa tekstili ile yatak örtüsü, dekoratif ürünler, duvar sistemleri, iplik, perde, ev tekniği, ev tekstili ve ev aksesuarlarının yanı sıra yeni teknolojiye sahip dijital baskı makineleri de sektörün beğenisine sunulacak.

Katılımcılar, fuarın trend ürünlerinin sergilendiği "Tema Parkı"nda sektörle ilgili geleceğe yönelik yeni kapsamlı projeleri görme fırsatı yakalayacak. Ayrıca bu yılki fuarda, tasarım ve inovasyon da ön plana çıkacak.

Dijital baskı teknolojisi segmentine fuar alanının merkezi kısmında daha fazla yer verilecek. Dünyanın önde gelen yazıcı üreticileri, tekstil segmenti için yeniliklerini ve teknolojilerini burada sunacak. 

13 Ocak'a kadar açık kalacak fuarda katılımcılar, iş görüşmeleri gerçekleştirebilecek ve sektörün geleceğine ilişkin konularda görüş alışverişinde bulunabilecek.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Akbank 2023 sürdürülebilirlik faaliyetlerini açıkladı

Gündem

Verem, bağışıklığı zayıf kişilerde ciddi risklere yol açabilir

Gündem

SGK, emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi

Ekonomi

İran ile ticaret hacminde 30 milyar dolar hedefi