Kobi

Kobi Haberleri

Girişimci adaylarına sertifikaları törenle verildi

30.11.2016 00:00
Girişimci adaylarına sertifikaları törenle verildi

Mütia AVUKA
Mardin (Hürses) - Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile Mardin KOSGEB işbirliğiyle uygulanan girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan 120 katılımcı sertifikalarını aldı.

Mardin Valisi  Mustafa Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı,  KOSGEB İl Müdürü  Serdar Altan, AK Parti İl Başkanı M.Ali Dündar, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Gazan yanı sıra birçok STK ile daire müdürünün katılımıyla DİKA Konferans Salonunda yapılan sertifika dağıtım töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra, DİKA Genel Sekreteri Yüksek Mimar Yılmaz Altındağ açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Ajansımız ile KOSGEB  arasında imzalanan protokol kapsımında Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenlenmiştir. Bu eğitimler  kapsamında her ilden 30 olmak üzere toplam 120 genç ve kadın girişimci, girişimcilik sertifikası almaya hak kazanmışlardır. Bölgemizde ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörlerinden biri olan girişimciliğin  desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla yeni girişimci  adaylarının fizibilite ve iş  planına dayanarak bilinçli yatırım yapmalarını  desteklemek amacıyla KOSGEB ile geliştirilen işbirliği kapsamında  uygulamalı  eğitimleri düzenleyerek bu gençlerimize bilgi ve beceri sağlanmıştır.

Üç ay boyunca eğitime tabi tutulan ve iyi bir eğitimden geçirilen genç girişimcileri geleceğin başarılı yatırımcıları olarak görmek benim en büyük sevincim olacaktır. Ajans olarak yeni girişimcilere destek olarak hibe 2.000 TL, kuruluş dönemi makine, teçhizata 18.000 TL, işletme giderleri desteği 30.000 TL, sabit yatırım desteği geri ödemeli ise 100.000 TL  katkıda bulunacağız.”

Vali olarak DİKA ve KOSGEB işbirliğini desteklemeye her zaman hazır olduğunu belirten Mardin Valisi Mustafa Yaman ise konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hem istihdam konusunda ve hem de ülkenin ekonomik geleceği konusunda DİKA ile KOSGEB'in başarılı adımlar attığını görüyoruz. Önemli olan insanlara iş sahası ile istihdam olanakları yaratmaktır. Ben şimdi belediye başkanlığına da bakıyorum şu anda. Belediyeye 400 kişi almak üzere çalışmalar yapıyoruz. Önemli olan insanlarımıza geçinebileceği bir ekmek kapısı ve insanlara hizmet kapısı açmaktır."

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa