Kültür & Sanat

Kültür & Sanat Haberleri

""Fırçanın Ritmi"" konseri

14.03.2017 00:00

Samet Doğan
İstanbul (AA) -
 İstanbul Kültür Üniversitesi, gerçekleştirdiği "Fırçanın Ritmi" konseriyle Borusan Quartet ile Ressam Ekrem Kahraman'ı aynı salonda sanatseverlerle buluşturdu.

Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen konserde, Borusan Quartet'in müziğine ressam Ekrem Kahraman doğaçlama tablo çizerek eşlik etti.

Gecede konuşan İstanbul Kültür Üniversitesi Genel Sanat Yönetmeni Ece İdil, "Borusan Quartet çok farklı repertuarlara el atıyor. Onlar müzik yaparken ressam Kahraman'ın anlık performansını izleyeceğiz. Müziğin ritmine göre resim yapacak. Resmi müziğin içine sokacak. Ortaya ne çıkacağını hepimiz heyecanla bekliyoruz." dedi.

Ressam Kahraman ise modern sanat dünyasında ressamlarla şairler arasında, sinemacılarla tiyatrocular arasında çeşitli geçişkenliklerin görüldüğünü belirterek, "Tıpkı kadın ve erkek ilişkilerinde, Anadolu ve kent gibi farklı kültürlere ait ilişkilerde olduğu gibi sanatın da birbiriyle ilişkisi vardır. Bu yapacağımız şey denenmiş bir çalışmadır. Burada olan çok hoş ve sahici bir birliktelik." diye konuştu.

Kahraman, müzik ve resim ilişkisinin kendisi için yeni bir deneyim olduğunu belirtti.

Gecede Borusan Quartet, Philippe Glass, Peter Vasks ve Arvo Part gibi ünlü bestecilerin eserlerini icra etti.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı