Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Etimesgut Belediyesi'nin KOSGEB girişimcilik kursları devam ediyor

11.04.2017 00:00
Etimesgut Belediyesi'nin KOSGEB girişimcilik kursları devam ediyor

 

Haber Merkezi - Etimesgut Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimlerini tamamlayan ilk mezunlar sertifikalarını aldılar. 4 günlük eğitimleri başarıyla tamamlayan 30 girişimci adayına sertifikalarını Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel verdi.

Demirel, bu yıl 300 kişiye girişimcilik eğitimleri vereceklerini belirterek eğitimlerin devam ettiğini söyledi. Girişimci adaylarının sertifikalarını alarak KOSGEB tarafından verilecek hibe ve faizsiz krediden yararlanma yolunda önemli bir aşamayı geçtiklerini ifade eden Demirel, girişimcilere önemli tavsiyelerde bulundu.

DÜRSLÜKTEN AYRILMAYIN
Başkan Demirel, "Sizler karar verip bu kurslara katılarak işin yarısını başardınız. Hepiniz ticarete atılmak, kendi işinizi kurmak ya da mevcut işinizi büyütmek için bir yola çıktınız. İnşallah arzuladığınız, hayal ettiğiniz işi başarırsınız. İşe başlamadan planlamalarınızı çok iyi yapın. Hangi işi yaparsanız yapın adaletten, hakkaniyetten, dürüstlükten asla ayrılmayın, yılgınlığa düşmeyin, hemen pes etmeyin" dedi.

BAYAN OTO MODİFİYECİ
Eğitimleri tamamlayan girişimci adaylarına hangi iş dalında faaliyet göstermek istediklerini soran Demirel, birbirinden farklı cevaplar aldı. Girişimci adayları, hibe ve kredi imkanlarından yararlandıkları takdirde; 'Ev yemekleri lokantası, organik tavukçuluk, hediyelik eşya, güzellik merkezi' alanlarda kendi işyerlerini açmak istediklerini ifade ettiler. Bir bayan kursiyer, otomobil modifiye alanında faaliyet göstermek istediğini belirtirken, başka bir bayan girişimci de kitap kafe açma planı kurduğunu ifade etti.

HİBE VE FAİZSİZ KREDİ İMKANI
Girişimcilik sertifikası alan girişimciler, geliştirdikleri projelerle KOSGEB'e başvuru yapacaklar. KOSGEB yetkilileri girişimcinin kurmak istediği işyerini detaylı değerlendirdikten sonra olumlu ya da olumsuz karar verecek. Verilen olumlu değerlendirmenin ardından açılacak işyerinin durumuna göre 50 bin TL'ye kadar hibe kredi, 100 bin TL'ye kadar da faizsiz kredi imkanı sağlanacak.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı