Gündem

Gündem Haberleri

El Bab şehitlerinin isimleri ve memleketleri belli oldu

20.01.2017 00:00
El Bab şehitlerinin isimleri ve memleketleri belli oldu

(İHA) - Piyade Uzman Çavuş Saim Topal-Erzincan, Piyade Uzman Çavuş Bahattin Bakır-Zonguldak, Piyade Uzman Çavuş Emre Doruk-Giresun, Piyade Uzman Çavuş Ramazan Taşkın -Samsun ve Piyade Uzman Çavuş Mete Can-Hatay

El-Bab şehidinin Zonguldak’taki baba ocağına ateş düştü

El-Bab’da terör örgütü DAEŞ tarafından bombalı araçla yapılan saldırıda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Bahattin Bakır’ın Zonguldak’taki baba ocağına ateş düştü. 
El-Bab’da terör örgütü DAEŞ tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen 27 yaşındaki Uzman Çavuş Bahattin Bakır’ın Devrek’in Pınarönü köyündeki baba ocağına ateş düştü. Devrek Kaymakamı Yakup Güney ve askeri yetkililer, şehidin ailesine acı haberi verdi. İki kız kardeşi bulunan şehidin annesi Hatime ve babası Hüseyin Bakır, acı haberle yıkıldı.

15 gün önce ziyarete gelmiş
El-Bab bölgesinde şehit düşen Uzman Çavuş’un en son 15 gün önce memleketi Devrek’e gelerek ailesini ziyaret ettiği öğrenildi. Kredi çekerek yeni aldığı aracını da iki gün gezdikten sonra evinin önündeki garajına park eden Uzman Çavuş Bahattin Bakır’ın, yeniden görev yerine gittiği belirtildi. Şehidin dün ailesiyle telefonda görüştüğü, babasına, "İyiyim ama silah seslerini duyuyor musun baba?" dediği öğrenildi.
 
Şehidin evinin önündeki Türk bayrağı da jandarma ekipleri tarafından yenisi ile değiştirildi. Bekar olan şehidin kız kardeşleri Nafize Küçükkaya ve Habibe Bakır acı haberi alınca fenalık geçirdi. Askerlik öncesi boyacılık mesleği yapan Bahattin Bakır'ın maddi imkansızlıklar nedeniyle uzman çavuş olduğu öğrenildi.
 
Şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Bahattin Bakır’ın 11 Aralık 2016 günü İstanbul’da 44 kişinin hayatını kaybettiği patlama sonrası sosyal medya hesabından, “Patlamada hayatını kaybeden kardeşlerimize rabbim rahmet eylesin inşallah eylesin. İnşallah” paylaşımında bulunduğu öğrenildi.
 
Şehit ateşi Samsun’a düştü

Fırat Kalkanı Harekatı'nda El-Bab'da terör örgütü DEAŞ tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Ramazan Taşkın'ın (24) acı haberi Samsun’a ulaştı. 

Şehidin ailesine acı haberi Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Ramazan Ünal ve Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar tarafından şehidin anne-babasına çalıştıkları Kızılot Mahallesi'ndeki bir tavuk çiftliğinde verildi. Acı haberi alan anne Zehra Taşkın ile şehidin bir yakını fenalık geçirdi. 112 Acil Servis ekiplerince ambulansa alınan anne Taşkın ve şehidin bir yakını hemen Çarşamba Devlet Hastanesine kaldırılırken, şehidin babası ile şehidin iki kardeşi, ikamet ettikleri Çarşamba ilçesindeki Sarıcalı Mahallesi Selvi Sokak'taki evlerine getirildi.

Burada şehit haberini alan çevredeki vatandaşlar da şehidin baba evi ile çevredeki evler ve sokaklara Türk bayrağı asıldı.

Bekar olan şehit Taşkın'ın yaklaşık 6 ay önce Tunceli 4. Komando Tugayı'nda göreve başladığı ve Cerablus görevinden sonra yaklaşık 1 ay önce izine geldikten sonra da görevli olarak Suriye’nin El-Bab bölgesine gönderildiği ve burada şehit olduğu öğrenildi.

Şehit Taşkın'ın cenazesi yarın ilçe merkezindeki Rıdvanpaşa Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Göğceli Şehitliği'ne defnedilecek. 

 

 

 

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı