Bilişim

Bilişim Haberleri

Eczacıbaşı, yeniden TBV Başkanı

23.03.2017 00:00
Eczacıbaşı, yeniden TBV Başkanı

 

Rukiye SELÇUK

Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), 23. Genel Kurulunu gerçekleştirdi. TBV'nin 2016 yılı içinde ortaya koyduğu çalışmaların değerlendirildiği ve gelecek dönem projelerinin görüşüldüğü toplantıda TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı'nın yanı sıra çok sayıda üye de yer aldı.

TBV'den yapılan açıklamaya göre gerçekleştirilen genel kurul kapsamında Eczacıbaşı tekrar başkan seçilirken, yeni yönetim kurulu da belirlenmiş oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eczacıbaşı, internetin, insan hayatına girdiğinden beri yeni bir kuşak yetiştiğini, üretimde yer almaya başladığını bildirdi.

20'nci yüzyıla damgasını vuran endüstri döneminde alışılan modellerin artık altüst olduğunu ve sürdürülebilirliğini kaybettiğini belirten Eczacıbaşı, şunları kaydetti:

"Son 20 yılda dünya yeni iş modelleriyle çalkalandı. Amazon, Facebook, Twitter, AliBaba, Tesla, Google daha çok sayabiliriz. iPhone çıkalı henüz 10 yıl oldu. Başarlı markaların yanında çok daha fazlası girişimcilik tarihinin çöp tenekelerine düştü ve kimse arkasına dönüp bakmadı bile ama unutmayalım ki iş modelleri yetmiyor. Dünyanın yeni eğitim, hukuk, sağlık, gelir dağılımı, yönetim, demokrasi modellerine ihtiyacı var. Onlar da rekabete açık değil. Üssel gelişme sürecinde bu modellere ihtiyaç daha da artacak. Yeni modeller devreye girmediği sürece de, toplumların eski modellere daha fazla sarılacağını ve çaresizlikten hırçınlaşacağını görüyoruz.

Dünya çok güzel değişimlere şahit oluyor. Sağlık sistemleri dünyaya yayılıyor, yeni sürdürülebilir enerji modelleri üretiliyor, yaşam süresi uzuyor. Gelir düzeyi artıyor. Günümüzün en önemli sözlerinden birisi bence şu; Gelecek, geldi, ama dağılımı eşit değil. Bizim görevimiz, bu yeni modellerin araştırılmasını teşvik etmek, katkıda bulunmak, desteklemek ve gerekliliğini hatırlatmak. Hatta modellerin yaratılmasının içinde bulunmak. Çok farklı alanlardan bahsediyoruz. Ben endüstri döneminde geçerli olan hiç bir modelin, bilgi toplumu döneminde aynen geçerli olacağına inanmıyorum. Modelleri yaratacak olan gençler... Miladı yaşayan bizlerin görevi, gençlerin önünü açmak, bugünün araçlarını bizden daha iyi kullananlara destek vermek ve koçluk etmek."

 

TBV'nin yeni yönetim listesi şöyle

Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Faruk Eczacıbaşı, Bülent Gönç, Behçet Envarlı, Cemil Arıkan, Cengiz Ultav, Vural Yılmaz, Yasin Beceni, Kemal Cılız, Erdem Erkul, Mert Özgür, Ruşen Yaykın, Mehmet Ali Akarca, Selva Gündoğan, Şükrü Kutlu, Ahmet Öngün, Şahin Çağlayan , Barış Özistek, Engin Gedik, Tunç Taşman, Fikret Üçcan, Sina Afra, Cenk Kıvılcım, İlker Kuruöz, Ali Saydam, Burak Özer, Hasan Süel, Berrin Benli, Erman Karaca, Burak Büyükdemir, İzel Levi Coşkun, Şekip Karakaya, Halil Öztürkçi, Rahmi Aktepe.

 

 

 

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı