Ekonomi & Finans

Ekonomi & Finans Haberleri

?Dolar 3 liranın altına iner?

22.07.2016 00:00
?Dolar 3 liranın altına iner?

Turgay TÜRKER
Ankara (Hürses) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, darbe girişiminin ardından 3.06-3.08 aralığına çıkan doların, kısa süre içinde yenidien 3 liranın altına ineceğini söyledi. Kurtulmuş, OHAL döneminde 65’inci Hükümetin ekonomik programının hiçbir şekilde etkilenmeden devam edeceği mesajını verdi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği, Diplomasi Muhabirleri Derneği, Foto Muhabirleri Derneği, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği, Haber Kameramanları Derneği, Parlamento Muhabirleri Derneği yöneticileri, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Numan Kurtulmuş, OHAL döneminde normal ekonomik programın hiçbir şekilde etkilenmeyeceğini belirterek, “65’inci Hükümet olarak yatırımcının önüne turkuaz halı sereceğimizi söylemiştik. Bunda bir değişiklik olmayacak. O gün yaşana şoka rağmen, bugün genel göstergeler, şokun atlatıldığına işaret ediyor” dedi.

Karışıklık döneminde  3.06-3.08 aralığında seyreden doların, önümüzdeki hafta başında 3 liranın altına ineceğine inandığını belirten Numan Kurtulmuş, 5-10 yıllık faizde de iniş yaşanacağını anlattı.

OHAL’in millete karşı değil, devlete karşı yapıldığına dikkat çeken Numan Kurtulmuş, “Bununla ilgili kamuoyunda bazı yanlış anlamalar var. Demokratik haklar ve özgürlükler bakımından 1 milim geri gidiş olmayacaktır. Toplantı ve gösteri yürüyüşleri dahil tüm haklar kullanılacaktır. OHAL Türk hukukunda vardır ve uluslararası sözleşmelerden doğan hukuki haktır. İnşallah 3 aydan ileri gitmeyeceğiz. Ancak devlet düşmanlarını kazıyana kadar mücadelemiz durmayacak” diye konuştu.

Vatandaşın demokrasi nöbetinin devam ettiğini, toplumun tüm kesimlerinin tek vücut haline gelmesinin darbe girişimcilerinin moralini bozduğunu ifade eden Kurtulmuş, “Meydanlarda şenlik havası var. Özellikle bu aşamadan sonra çok dikkatli olacağız. Sosyal medyada yayılan hiçbir şeye yetkililerden gelmedikçe inanılmasın” dedi.

Eskiden ekonomik ve siyasi olarak diğer ülkeler için model olarak gösterilen Türkiye’nin artık demokrasi için ilham kaynağı olduğuna vurgu yapan Numan Kurtulmuş, bu süreçte Türk medyasının çok güzel mücadele verdiğini ve geri adım atmadığını anlattı.

Bu gelişmeleri bir darbe girişimi olarak değil, işgal girişimi olarak değerlendirdiğini ifade eden Numan Kurtulmuş şunları söyledi:

“Bunların amacı hükümeti değiştirip yeni bir yönetim kurmak değildi. Türkiye’yi Suriye gibi değişik toplulukların karşı karşıya olduğu, dış güçlerin işgaline müsait hale getirmek istiyorlardı. Bunlar yenildik diye vaz geçecek değiller. En fazla üzüldükleri konu ise milletin tek vücut haline gelmesidir. Türkiye demokrasi ve insan hakları bakımından daha ileri gidecektir. Kardeşlik, ruhu daha ileri gidecektir”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, aralarında Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Başkanı ve gazetemizin Ankara Temsilcisi Turgay Türker'in de olduğu, gazeteci derneklerinin başkanlarını ve yönetim kurulu üyelerini Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Ekonomi Muhabirleri Derneği, Diplomasi Muhabirleri Derneği, Foto Muhabirleri Derneği, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği, Haber Kameramanları Derneği, Parlamento Muhabirleri Derneği yöneticileri, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'a da geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Akbank 2023 sürdürülebilirlik faaliyetlerini açıkladı

Gündem

Verem, bağışıklığı zayıf kişilerde ciddi risklere yol açabilir

Gündem

SGK, emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi

Ekonomi

İran ile ticaret hacminde 30 milyar dolar hedefi