Ekonomi & Finans

Ekonomi & Finans Haberleri

Doğru: ""Bakan Zeybekci müjdeli haberi verdi""

15.10.2017 00:00
Doğru:

Adana (İHA) - Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin narenciye ihracatına, Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu’ndan (DFİF) destek vermeyi sürdüreceklerini söylemesinin sevindirici olduğunu bildirdi. 

Doğru, Bakan Zeybekci ile Adana Sanayi Odası’nda Türk Eximbank Şubesi açılış töreni sonrası görüştü. Bakan Zeybekci’nin sektör temsilcileriyle bir araya geldiğini hatırlatan Mutlu Doğru, “Ekonomi Bakanı Zeybekci, 2017-2018 sezonunda, narenciye ihracatına DFİF kaynaklı destek vermeyi sürdüreceklerini açıkladı. Bu narenciye üreticilerimiz ve ihracatçılarımız için sevindirici bir haber olmuştur” dedi.

Narenciye üreticisi rekabet edebilecek
Doğru, Bakan Zeybekci ile yaptıkları görüşmede, geçen yılki rakamlarla 900 milyon dolara yakın ihracat getirisi olan narenciye sektörünün, sadece ekonomik getirisiyle değil kış aylarında azalan tarımsal istihdama da katkısıyla sosyal bir öneme sahip olduğunu anlattığını kaydetti. Doğru, “Sayın Ekonomi bakanımızın vermiş olduğu müjdeli haber sayesinde önümüzdeki günlerde narenciye alımları daha da hızlanacaktır. İhracatçılarımızın da verilen destekle yurt dışında daha iyi rekabet edeceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.

“Yanımızda olanları teşekkür ederiz"
Mutlu Doğru şunları kaydetti:

“Ekonominin ilk halkası olan tarımsal üretime ve tarıma dayalı sanayiye vermiş olduğu önemi ve tarımın stratejik gücünü vurgulayarak çiftçilerin üretimi devam ettirmeleri için her zaman yanımızda olan Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’ye narenciye üreticilerimiz ve ihracatçılarımız adına teşekkürlerimizi arz ederiz. Ayrıca çalışmalarımızda bizlere destek veren AK Parti Adana Milletvekilimiz Tamer Dağlı’ya da yakın ilgisinden dolayı şükranlarımızı sunarız. Tüm üreticilerimize narenciye sezonunun hayırlı, bereketli, bol kazançlı olmasını temenni ederim.”

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Türkiye'nin savunma sanayisi ihracatındaki artış sürecek

Otomotiv

TOGG, üçüncü modeli T8X'in çalışmalarına başladı