Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Doğan Cüceloğlu'ndan ?Ailede İletişim? Semineri

24.11.2016 00:00
Doğan Cüceloğlu'ndan ?Ailede İletişim? Semineri

 

Haber Merkezi - İletişim Psikolojisi Uzmanı Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu ve Sosyolog -Yazar Polat Doğru’nun konuşmacı olarak katıldığı "Ailede İletişim" konulu söyleşi AKM Aspendos Salonu’nda gerçekleşti. Söyleşide aile içinde yaşanan iletişim sorunları ve çocukların yetişmesinde ailenin önemi anlatıldı. Antalyalıların yoğun ilgi gösterdiği seminere Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel eşi Ebru Türel ve oğlu Akant ile birlikte katıldı.

Çocuğunuzu adam yerine koyun

Ebeveynlere aile içi iletişimle ilgili önerilerde bulunan İletişim Psikolojisi Uzmanı Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, "Ailenizde eşiniz ve çocuklarınızla empati yapmak en önemlisidir. Çocuğunuza güvenirseniz güvenilir bir insan olur. Eğer çocuğunuza değer verirseniz, kendisine değer veren insanları sever. Çocuğunuzun sizinle paylaşmak istediği onun için çok önemli olan duyguları olayları size anlatmasına paylaşmasına izin verin. Çocuğunuzla iletişim kurun ve onu dinleyin, ani tepkiler vermeyin. Bizler toplum olarak, çocuğu gerçek anlamda adam yerine koymadan adam olmasını bekleriz. Çocuğunuzu adam yerine koyun" diye konuştu.

Çocuklarınıza zaman ayırın ilgilenin

Seminerde hem kendi çocuğu ile olan hem de günümüz anne babalarının çocuklarıyla iletişimlerinden örnekler veren Polat Doğru ise "Sevgi aile arasında en önemli bağdır. Sevdiğiniz şeye saygınız olacak ve seviyorsanız söyleyeceksiniz. Ailede çocuklara ayırdığınız zaman çok önemlidir. Çocuklarınızın neye ihtiyacı olduğunu bir anne baba olarak çok iyi bileceksiniz. Çocuklar en çok anne ve babasına güvenir. Onlara nasıl yaklaşırsanız, onlardan da öyle tepki alırsınız. Benim oğlumun bir sorunu olduğunda benimle bir arkadaş gibi paylaşır ve ona en doğruyu en güzel şekilde anlatmaya çalışırım" dedi.

Söyleşi sonunda Başkan Türel, konuşmacılar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu ve Sosyolog -Yazar Polat Doğru’na çiçek vererek, teşekkür etti.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

Ekonomi

Koç Holding'den "sahte sosyal medya hesaplarına" ilişkin açıklama

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız

Gündem

UND, tır sürücülerinin 'acil ve öncelikli' olarak Schengen vizesi alabilmesi için destek istedi