Otomotiv

Otomotiv Haberleri

Dizel otomatik yeni Ford Kuga harekete çağırıyor

27.02.2017 00:00
Dizel otomatik yeni Ford Kuga harekete çağırıyor

Mehmet Emin AVCI
Safranbolu/KASTAMONU (Hürses) - Ford'un SUV ürün gamında yer alan Kuga, yenilenerek Türkiye'de 3 farklı donanım ve yeni 1.5 lt TDCi dizel  motor seçeneğiyle satışa sunuldu. Ford'un yeni SUV tasarım dili ile yenilenerek daha cesur ve şık bir görünüme kavuşan Yeni Ford Kuga, yeni teknolojileri ile daha kolay, konforlu ve eğlenceli bir sürüş deneyimi sunuyor. Yeni Kuga'da sunulan Yeni Ford SYNC 3 araç içi bilgi ve eğlence sistemi, yenilikçi sürücü destek teknolojileri, ergonomik ve konforlu iç tasarım ve verimli 120 Hp gücündeki 1.5 litre TDCi dizel motor ve bu motora eşlik eden otomatik şanzıman seçeneği, Yeni Ford Kuga'nın heyecan verici yenilikleri arasında bulunuyor.

Güvenlik ve donanım olarak sınıfının cazip aracı konumuna gelen Yeni Ford Kuga, akıllı teknolojileriyle çıtayı yükseltiyor. Yeni Ford Kuga'da ilk kez sunulan Elektronik Park Freni, direksiyona müdahale etmeden sadece bir düğmeyle dikey ve paralel park alanlarına park edilmesini sağlayan Gelişmiş Otomatik Park Sistemi; çarpışma riskini azaltmaya yardımcı olan Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi'nin geliştirilmiş versiyonu; ışığın azaldığı ortamlarda görüşü optimize eden Adaptif Ön Far Sistemi; Akıllı Bagaj Kapağı ve Ecoboost motor seçeneği ile sunulan Ford Akıllı Dört Tekerlekten Çekiş Sistemi, aracın teknolojik özellikleri arasında yer alıyor.

Yücetürk: SUV segmentinde çıtayı yükseltiyoruz

Yeni Ford Kuga basın lansmanında bir konuşma yapan Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk; "Geçtiğimiz sene paylaştığımız "Bir Başka" stratejisiyle güçlendirdiğimiz ürün portföyümüzü yenilemeye devam ediyoruz. Yeni Ford Kuga'yı, SUV segmentinde öncü modelimiz olarak konumluyoruz. Yeni Kuga'da sunacağımız, SUV segmentinde çok önemli bir yere sahip olan 1.5 litre dizel motor ve otomatik şanzıman seçeneğiyle daha geniş bir müşteri kitlesine hitap ediyoruz. Sunduğumuz zengin donanım seçenekleriyle Kuga müşterilerinin de farklı beklentilerini karşılarken segmentte donanım ve teknoloji çıtasını yükseltiyoruz. Yeni Ford Kuga, şık ve cesur tasarımı, ekonomik ve verimli yeni motor ve şanzıman seçenekleri ve ileri teknolojik özellikleri ile rekabette güçlü bir şekilde yerini alıyor ve segmentin önemli oyuncularından biri olmaya hazırlanıyor." dedi.

3 donanım seviyesi

Güçlü ve sofistike bir görünüme kavuşan Yeni Kuga, Ford'un yeni SUV tasarım yaklaşımını EcoSport ve Edge modelleriyle paylaşıyor.  Yeni Ford Kuga, Türkiye'de Style, Titanium ve ST-line olmak üzere üç donanım seviyesi ile sunuluyor. Style donanım seviyesiyle başlayan Yeni Ford Kuga'da bir çok teknoloji ve fonksiyonel özellik standart olarak sunulurken, opsiyonel jant seçeneği ve aksesuarlar ile aracın kişiselleştirilmesine de imkan veriliyor Kuga ST-Line donanım seviyesi ise sportif görünüm ve spor süspansiyonu ile öne çıkıyor.

Turbo beslemeli verimli motor 

Yeni 1.5 lt hacminde, turbo beslemeli Duratorq TDCi dizel motorun ilk kez sunulduğu Yeni Ford Kuga, hem manuel hem de Powershift otomatik şanzımanla tercih edilebiliyor. Yeni 120 PS 1.5 lt TDCi motor, manuel şanzıman kombinasyonu önceki 2.0 lt TDCi motorun yerini alıyor. Ford, bu yeni motorda yakıt verimliliğini yaklaşık yüzde 5 geliştirerek aynı gücü üretirken ortalamada 4,4 lt/100 km yakıt tüketimi ve 115 g/km CO2 emisyon değerlerine ulaşıyor. 1.5 lt TDCi motor 6 ileri PowerShift otomatik şanzıman kombinasyonu ise 120 Hp güç ve 300 Nm'lik yüksek performans değerini sunuyor ve 4.8 lt/100 km yakıt tüketimi ve 124g/km CO2 emisyon değerine ulaşıyor.

Yeni Ford Kuga'da sunulan tek benzinli versiyon olan 1.5 lt'lik Ecoboost motor ise Türkiye'de otomatik şanzıman kombinasyonuyla 182 Hp ve 240 Nm'lik performans değerlerini sunuyor. Bu versiyonda ayrıca akıllı dört tekerlekten çekiş  özelliği standart olarak sunuluyor.

Yeni 1.5 lt dizel motor ve Powershift otomatik şanzıman seçeneği ile Türkiye'de

Yeni Ford Kuga, iki farklı çekiş sistemi, üç farklı donanım seviyesi, dizel ve benzinli motor tercihleriyle satışa sunuluyor. Ford Kuga'da ilk kez sunulan 1.5 lt'lik TDCi motor, 6 ileri PowerShift şanzımanla birlikte hem performans hem de düşük yakıt tüketim değerleriyle daha fazla ekonomi sunarken, rekabet gücünü artırıyor.

Yeni Ford Kuga, 117 bin TL'den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim satış fiyatıyla Ford Yetkili Satıcıları'nda.

Çok fonksiyonlu yeni SYNC 3 

Yeni Ford Kuga'da Titanium ve ST-Line donanımlarında sunulan SYNC3 multimedya sistemi, araç içi bilgi ve eğlence sistemi olarak sesli kontrol sistemini sunuyor. Yeni SYNC 3, sürücülere basit ve daha doğal sesli komutlar kullanarak müzik, navigasyon ve bağlantılı akıllı telefonlarını kontrol etme özgürlüğü tanıyor. Kuga sürücüleri, SYNC 3'ün 8 inçlik dokunmatik ekranını tıpkı akıllı telefonlarındaki gibi tutarak kaydırma hareketleriyle de kullanılabiliyor. Aynı zamanda SYNC3 telefona gelen mesajı hem okuyabiliyor hem de mesaja cevap yazıp gönderebiliyor. Yeni Kuga'da ilk kez sunulmaya başlanan Apple CarPlay ve Android Auto ile 8 inçlik dokunmatik ekrandan, akıllı telefonlarda yer alan birçok uygulamayada ulaşılabiliyor. 

 

 

 

Politika

Erciş Fatihiyle il olacak!

Gündem

Ramazan Bayramı tatilinde tren kapasiteleri artırılacak, emeklilere indirim uygulanacak