Kobi

Kobi Haberleri

'Diş Kirası geleneğini yaşatacağız'

31.05.2017 00:00
'Diş Kirası geleneğini yaşatacağız'

Haber Merkezi - Helva Reçel Sektöründe faaliyet gösteren Seyidoğlu Gıda, Ramazan ayında kaybolan bir gelenek olan diş kirasını yeniden canlandıracak. Firma, mağaza ve restoranlarında alışveriş yapan herkese diş kirası olarak 10 bin adet hediye dağıtacak. Özel olarak üretilen diş kiraları Ramazanın sonuna kadar ücretsiz olarak halka dağıtılacak.

Osmanlı'da uygulanan ve kaybolmaya yüz tutmuş bir gelenek olan Diş kirası Seyidoğlu Helva Reçel ile yeniden hayat bulacak. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında kaybolmuş lezzetleri ve gelenekleri araştırdıklarını anlatan Seyidoğlu Gıda Genel Müdürü Mehmet Göksu, "Osmanlı döneminde iftara davet edilen misafirler iftarını yapıp teravihe gitmek üzereyken hane sahibi tarafından "yemek yiyip dişleriniz yoruldu" diyerek, çeşitli hediyeler, diş kirası olarak taktim edilirdi. Yemeğini bitirip diş kirasını alanlar "Kesenize bereket", diye dua ederek evden ayrılırlardı. Osmanlı'daki bu zarif geleneği yaşatma adına bu Ramazan ayında 10 bin adet özel tasarımlı Diş Kirası hediyesi hazırladık. Mağazalarımızda yemek yiyen alışveriş yapan herkese bu hediyeleri taktim edeceğiz. Diş kirası olarak özel üretim bir vişne reçeli çeşidimizi hediye edeceğiz. En taze meyvelerden hazırladığımız sezonun ilk reçellerini İstanbul halkına ikram edeceğiz. Burada amaç hem bir geleneği hem de Ramazan ruhunu en iyi şekilde yaşatmak. Osmanlı Sarayında en çok sevilen ve saray mutfağının baş tacı reçelleri araştırarak yeniden üretiyoruz. Topkapı Sarayı'ndaki Helvahane ve Reçelhane bize her zaman ilham kaynağı oluyor" diye konuştu.

Seyidoğlu Gıda olarak İstanbul genelinde 15 mağaza ve restoranlarının bulunduğu bilgisini veren Göksu, "Aylar öncesinden Ramazan için hazırlıklarımızı tamamladık. 400'den fazla ürün çeşidimizle iftar ve sahurları tatlandıracağız" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı