Politika

Politika Haberleri

DSP lideri Aksakal'dan Müjdat Gezen'e geçmiş olsun ziyareti

24.02.2017 00:00
DSP lideri Aksakal'dan Müjdat Gezen'e geçmiş olsun ziyareti

Tansel Parlak
İstanbul (AA) - DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve beraberindeki partililer, Müjdat Gezen Sanat Merkezine "geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu.

Aksakal ve beraberindeki heyeti karşılayan Müjdat Gezen, yurt içi ve dışından birçok destek mesajı aldıklarını, bunun gelecek adına umut verici olduğunu söyledi.

Aksakal da Müjdat Gezen Sanat Merkezine yönelik saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti.

Sanat merkezine yönelik saldırıyı 12 Eylül öncesi Maraş ve Sivas olaylarına benzeten Aksakal, "İnsanları bu tip saldırılar, tehditler, şantajlarla yıldırma yöntemi ancak gerici ve faşist zihniyetlerin ürünüdür. Buradan şiddetle kınıyorum. Müjdat Gezen Türkiye'ye mal olmuş usta bir sanatçıdır." dedi.

Önder Aksakal, sanat merkezini yakma girişiminde bulunan saldırganın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasından sonra yeniden gözaltına alınıp tutuklanmasına ilişkin "İnsanların adalete dahi güvenini bırakmayacak olaylardır bunlar, adliye teşkilatı kendisini mutlaka özgün bir yere taşımalı. Suçun suç olduğunu, suçsuzun da beraat etmesi gerektiğine karar verebilmeli. Kararlar hakimden hakime değişmemeli." diye konuştu.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Akbank 2023 sürdürülebilirlik faaliyetlerini açıkladı

Gündem

Verem, bağışıklığı zayıf kişilerde ciddi risklere yol açabilir

Gündem

SGK, emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi

Ekonomi

İran ile ticaret hacminde 30 milyar dolar hedefi