Politika

Politika Haberleri

DSP Lideri Aksakal: ?Mızrak Çuvala Sığmıyor!?

16.06.2017 00:00
DSP Lideri Aksakal: ?Mızrak Çuvala Sığmıyor!?

Haber Merkezi - DSP Genel Başkanı sayın Önder Aksakal, gündeme ilişkin konularda bir basın açıklaması yaptı. Anadolu Ajansına konuşan Aksakal ülkenin bugün geldiği durumundan parlamentodaki dört partinin de sorumluluğu bulunduğunu, ülkeyi el birliğiyle bir çıkmaza soktuklarını, çıkış yolunun Demokratik Sol politikalar olduğunu belirtti. Aksakal’ın açıklaması şöyle:

15 Temmuz faşist darbe kalkışmasının üzerinden geçen onbir ayın sonunda bugün geldiğimiz nokta tam anlamıyla bir fiyaskodur.

Ekonomik verilerin, ilgisiz kalemlerden oluşan gerçek dışı rakamlarla olumlu gibi gösterilmesi gayretleri, yaşanan hayatın gerçeklerine engel olamamaktadır.

Dış politikada, başta komşularımızla bozulan ilişkilerimizin deniz aşırı ülkelere kadar sirayet etmesi, Avrupa Birliği ülkelerine kadar yayılması dünyada yalnız bırakılmanın başlangıç noktası olarak görünmektedir.

Anayasa değişikliği için yapılan referandumdan sonra tamamen bitirileceği taahhüt edilen terör her gün can almaya devam ediyor.

Başbakan ve kabinesi, sadece görüntüden ibarettir. Kararlar ve uygulama planlarının neredeyse tamamı Cumhurbaşkanlığı sarayında hazırlanıyor.

Anayasa ve hukuk devleti ilkeleri askıya alınmış, adalet kavramının içeriği boşaltılmış, mecliste yer alan muhalefet partileri de kendi elleriyle yok ettikleri adaleti yollarda arar hale gelmiştir.

Bu durum, son 15 yılda meclisteki dört parti eliyle yaratılmış, ülkenin geleceği tehdit altına sokulmuştur.

Ne kadar çırpınsanız boş. Mızrak çuvala sığmıyor!

Bu badireden çıkış, devlet deneyimi olan, sadece devleti ve milleti için siyaset yapan Demokratik Sol Parti ile sağlanabilir.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

Ekonomi

Koç Holding'den "sahte sosyal medya hesaplarına" ilişkin açıklama

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız

Gündem

UND, tır sürücülerinin 'acil ve öncelikli' olarak Schengen vizesi alabilmesi için destek istedi