Politika

Politika Haberleri

DSP Genel Başkanı Aksakal?dan teşekkür ziyareti

06.12.2016 00:00
DSP Genel Başkanı Aksakal?dan teşekkür ziyareti

 

Aydın TÜRKER
İstanbul (Hürses) - Geçtiğimiz hafta Demokratik Sol Parti 10. Olağan Kurultayında yeniden Genel Başkanlığa seçilen Önder Aksakal, İstanbul İl Başkanlığına yaptığı teşekkür ziyaretinde, Türkiye’nin içinde bulunduğu kötü gidişata Demokratik Sol Parti iktidarında son vereceklerini söyledi.

Aksakal’ı, Çağlayan’daki DSP İstanbul İl Başkanlığında parti meclisi üyeleri, il ve ilçe yöneticileri ile kalabalık bir partili grubu karşıladı.

Kurultayın gerçekleşmesine destek veren delege ve partililere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Aksakal, iktidara odaklandıklarını belirterek, “Demokratik Sol Parti, Türk siyasetinde kurulduğu günden bu yana, çok önemli kararlara imza atmış ve Türk siyasetinin önemli kilometre taşlarından olduğunu hissettirmiş bir parti olmuştur. Partinin kurucusu büyük devlet adamı Bülent Ecevit, partinin kuruluş kararını verdiğinde, o antidemokratik faşist ortama tepki olarak demokratik bir yapıyla, ama sol cenahı ve sol politikaları içine alarak, halkçı politikaları savunan Demokratik Sol Parti’yi kurmuştur” dedi.

Zaman zaman bazı olumsuzluklar da yaşadıklarını vurgulayan Aksakal konuşmasını şöyle sürdürdü:

“En büyük badire 2002 yılında, Demokratik Sol Parti parlamentonun dışına çıkarılmasıyla yaşandı. Ondan sonraki süreçte 2007 seçimlerine parti bayrağı altında girilmeyerek çok önemli bir badire daha yaşandı. Ama inanıyorum ki bugün burada toplanan arkadaşlarımızın şahsında ve duygusunda tüm Türkiye’de bu anlayış ve inançla, Demokratik Sol Parti, Türkiye’nin içinde bulunduğu bu kötü gidişe yine el koyacak, yine ağırlığını hissettirecek ve mutlaka düzlüğe çıkmak için öncü rolünü yeniden üstlenecektir. Bundan hiç şüphem yok.”

Önümüzdeki dönemde örgütlenme çalışmalarına hız vereceklerini vurgulayan Aksakal, partiye gönül vermek isteyen yeni insanların olacağı yapıların oluşturulacağına dikkat çekerek, herkesi Demokratik Sol Parti’de siyaset yapmaya davet etti.

İstanbul İl Başkanı Çiğdem Mercan ise Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 82'nci yıldönümünde, kadın siyasetçi olarak partili arkadaşlarından kadınları, Demokratik Sol Parti’de siyaset yapmaya davet etmelerini istedi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Türkiye'nin savunma sanayisi ihracatındaki artış sürecek

Otomotiv

TOGG, üçüncü modeli T8X'in çalışmalarına başladı