Politika

Politika Haberleri

DSP Genel Başkanı Aksakal: ""Kıbrıs davası, Türkiye davasıdır""

12.01.2017 00:00
DSP Genel Başkanı Aksakal:

Hürses (Ankara) - DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Cenevre’deki Kıbrıs müzakerelerinde gelinen noktada Türkiye’nin çok dikkatli olmasını, bir oldu-bitti ile karşı karşıya gelmemesini istedi. Aksakal yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Cenevre’de sürdürülen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Kıbrıs Rum Kesimi arasındaki müzakerelerde “..bir çok konunun çözüme kavuştuğu, diğerlerinde ise çözüme çok yakın olunduğu” yönünde açıklamalar Birleşmiş Milletler Kıbrıs Özel Temsilcisi tarafından dünya kamuoyuna duyuruluyor.

Adil ve kalıcı çözüm olması hepimizin beklentisidir.

Türkiye, Kıbrıs Adası’nın bir Yunan adası haline getirilmesi ve doğrudan Yunanistan’a bağlanması hayali içinde olanların yıllarca uyguladığı mezalimi sonlandırmış, 1974 yılında bir Barış Harekatıyla Ada’yı yeniden huzura kavuşturmuştur.

Ortadoğu’da bir ucu Akdeniz’e kadar uzanacak ve Türkiye’nin güney sınırlarını da içine alan yeni devlet yapılanması hesapları yapanların, KKTC sınırlarındaki Karpaz uzantısını da istemeleri bu stratejilerin son noktasıdır.

Bir oldu-bitti ile karşı karşıya kalınmamalıdır.

Kendi içlerinde bile bütünlüğü tartışılır hale gelmiş bir AB’nin vatandaşı olma hayali, binlerce yıllık kadim Türk Milleti’nin geleceğine gölge düşürme fırsatı vermemelidir.

Türkiye bu oyunu mutlaka bozmalıdır.

Topraklarımızın güneyden kuşatılması anlamına gelen bu plan, Türkiye’nin bitirilmesi girişimidir; buna göz yuman ya da fırsat tanıyan hiçbir siyaseti tarih affetmeyecektir.”

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı