Kobi

Kobi Haberleri

DİKA İstanbul?da işadamlarıyla buluştu

17.01.2017 00:00
DİKA İstanbul?da işadamlarıyla buluştu

Ahmet TÜRKER
Hürses (İstanbul) - Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Başbakan Binali Yıldırım tarafından Eylül ayında Diyarbakır'da açıklanan "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi̇ Cazi̇be Merkezleri̇ Programı ve Yatırım ve Destek Hamlesi̇"ni tanıtmak ve işadamlarını bölgeye çekebilmek için İstanbul’da yatırımcılarla bilgilendirme toplantısı yaptı. DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, program kapsamında yatırım yapmak üzere işadamlarını bölgeye davet ederek, yatırım yapmak isteyen iş adamlarına gerekli teknik desteği sağlayacaklarını söyledi. 

İstanbul’daki Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV) Ataşehir Sosyal Tesislerinde gerçekleşen bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan MAREV Genel Başkanı Av. Haluk Eldem,  Cazibe Programının işadamlarına birçok kolaylıklar sağladığını vurgulayarak, “Devlet, Program kapsamında yatırım yapmak isteyen iş adamlarına büyük destekler sağlıyor. Tesislerin kurulumundan üretimine hatta imal edilecek ürünlerin satışına kadar çok önemli desteklerde bulunuyor” dedi.  Eldem, işadamlarından, bölgenin ekonomik kalkınmasına hamle olacak programdan faydalanmalarını arzu ettiğini belirterek, bilgilendirme toplantısının gerçekleşmesini sağlayan Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ’a teşekkür etti.

Toplantının ana konusunu oluşturan Cazibe Merkezleri Programının bilgilendirme toplantısı önemli sayıda katılımcının ilgisiyle karşılaşırken, buluşmada oluşturulan yeni proje fikirleri ve işbirliği düşünceleri bölgenin nabzını canlandırmada umut vaat edici oldu.

Cazibe Merkezleri Programını bölgenin kalkınmasında etkili bir siyaset stratejisi olarak gören Ajans, bu programın içeriğini ve teşvikleri yatırımcılara anlatma gayretiyle çok sayıda bölge kökenli yatırımcıyla buluşup kendilerini bölgeye yatırım yapmaya davet etti. DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Programa verdikleri öneme vurgu yapıp, “Biz bölgeler arası gelişmişlik farkını azaltmayı ve bölgemizi ekonomik açıdan kalkındırmayı amaçlayan bir devlet kurumuyuz. Cazibe Merkezleri Programıyla bölgemize ilk defa pozitif ayrımcılık yapıldığını memnuniyetle söyleyebilirim. Şahsım olarak bu programı son yüz yılda bölgeye olan en ciddi ekonomik politika olarak görüyorum. Bu amaçla başta Mardin olmak üzere, sorumluluğumuz altında bulunan bölgenin yatırımcı için güvenli ve cazip olduğunu da bir kez daha hatırlatmak ve vurgulamak isterim” dedi.

Batı illerindeki yatırımcılarla buluşmalara devam edecek olan Dicle Kalkınma Ajansı ekibi, TRC3 Bölgesi (Mardin-Batman-Siirt-Şırnak) için büyük yatırımların gelmesine vesile olmanın gayretini güdüyor.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa