Politika

Politika Haberleri

""Cumhuriyeti yeniden ayağa kaldıracağız""

16.03.2017 00:00

Ömer Bilik
Bursa(AA) - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Mudanya Mütarekesiyle bizlerin hep beraber daha bağımsız, aydınlık, özgür Türkiye için attığı adımları biz kez daha 16 Nisan’da biz o sandıkta Mudanya’dan başlayarak atacağız." dedi.

Böke, Mudanya Belediyesi tarafından ilçede yapımı tamamlanan Kültür, Sanat, Gençlik ve Spor Merkezinin açılışına katıldı. Burada konuşan Böke, Mudanya'nın Cumhuriyeti yeniden ayağa kaldıracakları mücadelede, kendisi için çok anlamlı olduğunu söyledi.

Mudanya'da oluğu için mutluluğunu dile getiren Böke, "Cumhuriyeti yeniden ayağa kaldıracaksak eğer, o zaman Cumhuriyetin en temel değerlerini yaşatmak için kültürü, sanatı, genci, kadını toplumu içine dahil eden bir belediyecilikle bir yönetim anlayışıyla ve hep beraber yarınları kurmanın bilinciyle hareket etmekten geçen bir anlayış için heyecan duyuyorum." dedi.

Açılışını yaptıkları çatının altında kültür ve sanatla yarınları kuracaklarını belirten, Böke, şöyle konuştu:

"Biz bu çatının altında kadını emeğiyle beraber hayata dahil eden bir yaklaşımla aydınlığı kuracağız. Bu çatının altında gencine umut vadeden ve gencin özgürlük ve heyecanını yaşatabileceği her türlü faaliyeti içinde barındıran yarınları işte buradan ayağa kaldıracağız. İşte o yüzden ben bu açılışta sizlerle birlikte olmaktan, kültüre, sanata, yarınlara dair umudun beraber yağmurların altında bereketli yarınlar için açılışını yapmaktan büyük heyecan duyuyorum. 16 Nisan'da hepimiz birer oy kullanacağız. Biz hayırlı oylarımızı verirken, buraya çok yakın olan Mudanya Mütarekesiyle bizlerin hep beraber daha bağımsız, aydınlık, özgür Türkiye için attığı adımları biz kez daha 16 Nisan'da biz o sandıkta Mudanya’dan başlayarak atacağız. Dün sadece kültür ve sanatla ayağa kaldırdığımız Cumhuriyeti değil, bağımsızlığı, özgürlüğü burada masaları yararak kurmuş olan İsmet İnönü’nün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı mirası ayağa kaldırarak yapacağız ve bunu Mudanya’dan başlatacağız."

Daha sonra Böke ve beraberindekiler kültür merkezinin açılış kurdelesini kesti.

Ardından,  Böke, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği için otobüsle Ankara'ya giderken İnegöl'de geçirdikleri kazada hayatlarını kaybeden Leyla Çiçek ve Özlem İnan’ın çalıştığı fabrikayı ve ailelerini ziyaret etti.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı