Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Çocuklar Çevre Şenliği'nde buluştu ?Doğaya yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır? diyerek y

08.06.2017 00:00
Çocuklar Çevre Şenliği'nde buluştu   ?Doğaya yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır? diyerek y

 

 

 

Haber Merkezi - Gelecek nesillere daha iyi bir çevre miras bırakmak adına ilçedeki yeşili arttıran Beylikdüzü Belediyesi, çocukları 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde 4. Çevre Şenliği’nde buluşturdu. Pastel boya resim, fotoğraf, afiş, mektup ve resim kategorilerinde açılan çevre yarışmasında dereceye giren çocuklar şenlikte, ödül ve hediyelerini Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun elinden aldı.

“Doğaya yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır” diyerek yeşil alanları çoğaltan Beylikdüzü Belediyesi, 4. Çevre Şenliği’ni 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde gerçekleştirdi. İstanbul’un en büyük kent içi parklarından biri olan 250 bin metrekarelik Yaşam Vadisi 1. Etabı’nda gerçekleşen etkinlikte çocuklar; atölye çalışmaları yaptı, oyun gruplarında keyifle eğlendi. Sanatçı Emre Altınel’in şarkılarına danslarıyla eşlik etti. 

Anaokullarına pastel boya resim, diğer yaş gruplarına fotoğraf, resim, afiş ve mektup kategorilerinde düzenlenen çevre yarışmasında dereceye girenler, ödüllerini ve plaketlerini aldı. 1.’lere tablet, 2.’lere bisiklet ve 3.’lere zeka oyunu hediye edildi. Şenliğe Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kavak, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri de katıldı.

Çocukların hayal kurabilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri alanlar olmasını istediklerini belirten Başkan İmamoğlu, Yaşam Vadisi’nin özelliklerini de anlatarak, “Bu tip yeşil alanlarda çocukların koşup oynamasının, yuvarlanmasının gelişimlerine daha büyük katkı sunacağını düşünüyorum. Herkesten beklentimiz şu, burayı ve bunun gibi güzel yerleri korumak daha da güzelleştirmek. Beylikdüzü’nde çevreci bir gelecekte Türkiye’ye İstanbul’a mesaj veren uygulamalarla hep beraber yaşamak dileğiyle.” diye konuştu.

Okur ise; “Gelişen teknoloji ve sanayiyle çevre kirliliği çeşitlenerek arttı. Etkinliklerle toplumu bilinçlendirmek ve çözümler üretmek gerekli. Bu etkinlik vesilesiyle de ilk olarak içinde bulunduğumuz Yaşam Vadisi’ni çevre sorumluluğu ve bilinciyle korumalısınız.” diyerek çocuklara seslendi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Akbank 2023 sürdürülebilirlik faaliyetlerini açıkladı

Gündem

Verem, bağışıklığı zayıf kişilerde ciddi risklere yol açabilir

Gündem

SGK, emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi

Ekonomi

İran ile ticaret hacminde 30 milyar dolar hedefi