Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Çevre dostları Hasköy Sahil'de buluştu

07.06.2017 00:00
Çevre dostları Hasköy Sahil'de buluştu

 

 

Haber Merkezi - Beyoğlu Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla muhteşem bir etkinliğe imza attı. Çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Hasköy Sahil'de gerçekleştirilen etkinliğe; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş'un yanı sıra çok sayıda çocuk ve veli katıldı. Alanda stant kuran birçok firma öğrencilere küçük yaşlardan itibaren çevre bilinci kazanmaları için geri dönüşüm hakkında bilgiler vererek çalışmalar ile sağlanan kazanımları anlattı. Başkan Demircan da alandaki stantları gezerek yetkililerden atık maddelerin geri dönüşümü hakkında bilgi aldı.Etkinlikte çocuklara üzerinde "Daha Temiz Bir Dünya İçin Çöpünü Çöpe At" sloganlarının bulunduğu tişörtler dağıtıldı.

 

Haliç'te atık temizliği yaptılar

 

Ayrıca öğrencilerin Dünya Çevre Günü dolayısıyla sergilediği tiyatro oyunları çocukların beğenisini kazanırken Beyoğlu'nda çevreye verilen önem de bir kez daha vurgulandı. Ardından, doğa dostu dalgıçlar Haliç'in derin sularına dalarak suyun altındaki biriken atık malzemeleri topladı. Deniz altından çıkan atıklar arasında şişe, plastik maddeler bulunması görenleri şaşırttı. Çıkarılan malzemeler de sergilenerek çevrenin ve denizlerin kirletilmemesi gerektiğine dikkat çekildi.

Çocuklarda çevre bilincinin küçük yaşlarda oluşturulması noktasında bu tür etkinliklerin önemine dikkat çeken Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Malumunuz 5 Haziran Dünya Çevre Günü, çevremizi temiz tutmak konusunda yaptığımız çalışmaları anlattık. Bir duyarlılık ortaya koymak adına da Haliç'in dibine attığımız o çöpleri maalesef denizin dibinden çıkarttık. Beyoğlu Belediyesi olarak uzunca bir süre okullarda yağ, pil toplama kampanyaları yaptık ve çocuklara ödüller verdik. Hedefimiz iyi bir çevre suyu, havayı, parkı bahçeyi, etrafımızı temiz tutacağımız bir bilinci oluşturmak. Haliç çok temizlendi, malumunuz geçmişte fabrikalar vardı. O fabrikaların yükünü uzunca bir zaman sonra cumhurbaşkanımızın liderliğiyle Haliç temizlendi. O günden bu güne Haliç çok daha iyi bir noktada" dedi.

Herkesin çevreyi özenle koruması ve atıkları denizlere atmaması gerektiğini ifade eden dalgıç Ali Cihan Mandıracı ise "Dünya Çevre Günü'nde denizler tertemiz olsun isteriz ama baktığımızda bunlar denizin kendi ürettiği şeyler değil maalesef. İnsanların kendi eliyle attığı şeyler, demek ki denizi biz kirletiyoruz, bizim bakmamız lazım. Dünya Çevre Günü manasıyla herkese denizlere bir şeyleri atmamayı, bakmayı öğretmemiz lazım" diye konuştu.

 

 

 

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı