Kültür & Sanat

Kültür & Sanat Haberleri

""Cam Altı Resim Sergisi"" Imoga Art Gallery'de

09.09.2017 00:00

Erdinç TÜRKER
Hürses (İstanbul) - Gelenekten gelen, halk sanatlarımızdan olan Cam Altı Resmini yaşatmak ve çağdaş yorumlarla devamını sürdürmeyi amaçlayan sergide, "Cam Altı Resim Sergisi" başlığı altında Erol Eti, Metin Erkan Kafkas, Arif Sercan Pala, Yılmaz Bulut eserleri Cam Altı Resim konusunda bilgi ve deneyimlerinden oluşan eserlerini sergiliyorlar. 

Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulunda Cam Altı Resimle tanışan hocamız Prof. Dr. Erol Eti gerek kendi sanatsal üretimlerinde gerekse bu konudaki eğitim ve öğretimlerini günümüze değin sürdürmüştür.

Metin Erkan Kafkas da akademik sürecinde Erol Eti'den Cam Altı Resim konusunda eğitim almış, kişisel üretimlerinin yanısıra 2002 yılından bu yana derslerinde bu sanat dalını öğretmeye devam etmektedir.

Erol Eti'nin öncülüğünde kurgulanan sergi üç nesil sanatçının üretimlerinden oluşmaktadır.

Erol Eti ve Metin Erkan Kafkas'ın yüksek lisans öğrencileri Arif Sercan Pala ve Yılmaz Bulut da bu yolda üretimleriyle devamlılığı sağlamaktadırlar.

Sanatçıların üretimlerinde klasik Cam Altı Resim tekniklerinin kullanımının yanı sıra yeni öneriler ve uygulama biçimleride denenmiştir.

İstanbul etabıyla başlayacak olan sergi, Ankara ve Bodrum sergileriyle tamamlanacaktır.

“Cam Altı Resim Sergisi” 14 -29 Eylül 2017 tarihleri arasında Kızıltoprak Imoga Art Gallery de gezilebilir.

Imoga Art Gallery 

Rüştiye Sok. No:2/1 Kızıltoprak İstanbul

Tel: 0216 541 44 42   [email protected]

www.imoga.org

Erol Eti

Metin Erkan Kafkas

Arif Sercan Pala


Yılmaz Bulut

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa