Ekonomi & Finans

Ekonomi & Finans Haberleri

Çalık Denim, 30'uncu yılında hedef büyüttü

11.10.2017 00:00
Çalık Denim, 30'uncu yılında hedef büyüttü

İstanbul (İHA) - Bu yıl kuruluşunun 30’uncu yılını kutlayan Çalık Denim 2020 yılı hedeflerini açıkladı. Şirket, 2020'de 120 milyon dolarlık yatırımla kapasitesini 60 milyon metreye çıkarmayı ve halen yüzde 5 olan dünyadaki pazar payını yüzde 10’a çıkarmayı hedefliyor. 

Premium denim (kot) kumaş üretiminde dünyada ilk 10 firma içinde yer alan Çalık Denim, bu yıl kuruluşunun 30’uncu yılını kutluyor. 30’uncu yıl nedeniyle düzenlenen basın toplantısında dünyada ve Türkiye’de denim pazarı hakkında bilgi veren Çalık Denim Genel Müdürü Hamit Yenici, Çalık Denim’in, Türkiye'nin en fazla ihracat yapan 200 şirketi arasında yer aldığını belirterek, "Son 7 yılda yapılan 120 milyon dolarlık yatırımla kapasitemizi artırdık ve şu anda dünyanın ilk 10 premium denim üreticisi arasında yer alıyoruz. 30 yıllık tecrübe ve ticaret bilgimiz ile, başta öncelikli pazarlarımız Avrupa ve Amerika olmak üzere 40'ın üzerinde ülkeye direkt kumaş ihracatı gerçekleştiriyoruz" dedi.

2018 - 2021 döneminde ek 120 milyon dolarlık yatırımla kapasiteyi 60 milyon metreye çıkarmayı hedeflediklerini belirten Yenici, "Buna paralel olarak 2016 yılında gerçekleştirdiğimiz üretim ile katma değerli ve inovatif ürün gamında dünyada yüzde 5 olan pazar payımızı, 2020 yılında yüzde 10’a yükseltmeyi hedefliyoruz. Bunun için gözümüzü kırpmadan çalışmayı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Sayısal olarak bakıldığında da cironun yaklaşık yüzde 2’sini Ar-Ge yatırımlarımıza ayırdıklarını belirten Yenici, "Ar-Ge merkezimizdeki araştırmalarımızı sadece denim ya da kumaşla sınırlı tutmuyoruz. Altmışın üzerinde mühendisin bulunduğu merkezimizde 'İleri tekstil ürünleri' üzerine araştırmalar gerçekleştiriyoruz. Bu araştırmalar sadece denim ya da kumaşı kapsamıyor. Çok daha geniş bir alanda, nano-teknoloji, akıllı kumaşlar, farklı fonksiyonel özellikler üzerine çalışmalar gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

30'uncu yılda 30 genç uluslararası tasarımcı ile Denim Loves Art sergisi
Denimin farklı disiplinlerde kullanılabilmesinden ilham alarak tasarlanan 'Denim Loves Art Sergisi' hakkında da bilgi veren Hamit Yenici, en verimli çağında, genç, dinamik, üretken, denime tutkuyla bağlı ve aynı zamanda tecrübeli bir marka olan Çalık Denim’in bu algısına uygun olarak 30'uncu yılında, 30 genç uluslararası tasarımcıyı destekleyen bir projeye imza attıklarını ifade etti.

Yenici, "30'uncu yılımızda 30 uluslararası genç tasarımcının eserlerinden oluşan 'Denim Loves Art' sergisini oluşturduk. Dünyanın en prestijli okulları arasında olan Parsons, Amsterdam of Fashion, The Fashion Institude of Design& Merchandising, Central St. Martin, Edinburg University, Citadella Artistic School ve İstanbul Moda Akademisi, Mimar Sinan Üniversitesi gibi okulların tasarım ve iç mimarlık bölümlerinden öğrencilere çağrı yaptık. Uluslararası bir jüri tarafından seçilen katılımcılar, denimin hayatımızın her alanında olduğunu vurgulamak amacıyla, sadece kıyafet değil, mobilya, aksesuar, ayakkabı, çanta, kilim gibi birçok ürün tasarlayarak, denimin yaşamdaki rolünü vurguladılar" diye konuştu.

Yapılan açıklamada, ilk kez İstanbul’da sergilenen Denim Loves Art tasarımlarının 30'uncu yıldönümü etkinliklerinin bir parçası olarak 25 Ekim’de Amsterdam’da ve 6 Aralık’ta ise Los Angeles’ta sergilenmeye devam edeceği bildirildi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı