YAZARLAR

Tüm Yazıları Akif Serin

CHP?den şimdi de 99M Şifresi...

07.07.2017 00:00

Tarihin cilvesine bakın, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 555K organizasyonu şimdi de 99M şifresi ile hayat bulmaya çalışıyor.

 

Tabi 555K’nin açılımı nedir diye soracak olursanız, şöyle bir kısa hatırlatma şarttır:


5 Mayıs 1960 tarihinde, Ankara'da, Demokrat Parti aleyhtarı öğrencilerin yaptığı protesto eylemi. Adını 5. ayın 5. günü saat 5`te Kızılay'da gerçekleşmesinden alan eylem cumhuriyet tarihinin ilk "sivil itaatsizlik" eylemi olarak da anılır.

 

99M ise, içinde bulunduğumuz ayın 9. günü saat:9’da Maltepe olarak şifrelendi.

 

Geçtiğimiz günlerde refikimiz Fehmi Çalmuk yazısında, “Kırk yıldır Maklube yedirilerek inkılap yapmayı, Sızıntı okuyarak/yaparak sızmayı öğrettiler” dedi.

 

15 Temmuz darbe girişiminin arifesinde Maltepe mitingi ile, olağanüstü halin uygulandığı bir dönemde adeta sivil itaatsizlik için ortam yaratılıyor.

 

Ana Muhalefet Partisi CHP’nin, yaşanan gelişmeler karşısında daha temkinli ve dikkatli olması gerekirken, ısrarla 15 Temmuz’un arifesinde büyük miting hayali yaşıyor olmasını anlamlandıramıyorum.

 

Neden mi?

 

Barut ve ateş hattında bölgesel gelişmeler, Türkiye üzerinde oynanan oyunlar ve maşa halleri akıllara başka soruları da getiriyor.

 

Özellikle gazete ve TV’leri süsleyen İŞİD’in provakasyon hazırlığı haberleri buna cevap niteliği taşıyor.

 

Nasıl mı?

 

Almanya, 16 Nisan referandum için iktidara kapılarını kapatırken, adalet yürüyüşüne göz yumuyor. Bunu demokratik buluyor, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğini koşullar uygun değil diye reddetti.

 

Yine aynı ülkenin Dışişleri Bakanı, Katar krizinde bu ülkeyi ziyaret ederken, Türkiye’nin bu ülkedeki üssünü “kapatın” diyecek kadar pervasız açıklama yapıyor.

 

Bunları biz görürken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bunları neden görmezlikten geliyor. Oysa ki ulusal kararlarda politikamız tek ve ortak olmalıdır. Söylemlerim, ülkenin bütünlüğü içindir. Aksi takdirde yaşanacakları düşünmek istemiyorum ve istemeyiz.

 

Böyle bir ortamda hatırlatmak zorunda kaldığım 555K tarihin gerçeğidir. Şimdiki 99M ise yine tarihin bir başka gerçeği olarak yer alacaktır.

 

Keşke ama keşke bu iş bu tarihte yapılmazsa… Zira Kemal Bey veya yakın tayfa hem partiye, hem partinin uzun soluklu siyasetine yazık ediyor.

Haberler

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı

Ekonomi

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem

Otomotiv

TOGG, üçüncü modeli T8X'in çalışmalarına başladı

Ekonomi

Türkiye'nin savunma sanayisi ihracatındaki artış sürecek

Gündem

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, "İyilik Gemileri"nin Gazze'ye yolculuğunu anlattı

Spor

Fenerbahçe Avrupa'da yarı final için sahaya çıkıyor

Ekonomi

Havacılık sanayisinde 20 milyar dolarlık buluşma

Otomotiv

İsviçre'nin Blick gazetesinden Togg'a, "Türk Teslası" övgüsü

Gündem

İran, İsrail'e yönelik askeri operasyonun tamamlandığını açıkladı

Gündem

İran'dan İsrail'e hava saldırıları

Gündem

Kuzey Marmara Otoyolu'nda kamyonet otomobile çarptı, 2 ölü, 4 yaralı

Gündem

Otoyollarda bayram tatili dönüşü yoğunluğu sürüyor