Politika

Politika Haberleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran: Spor uyuşturucunun en büyük tedavisidir

11.01.2018 00:00
CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran: Spor uyuşturucunun en büyük tedavisidir

Sıtkı Yıldız
Van (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran,
 Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) salonunda düzenlenen, "CHP Spor Kurulu Doğu Anadolu Bölge Toplantısı"nda, bölgenin spor ile ilgili sorunlarını tartışmak ve mevcut sorunların çözümüne katkı sunmak amacıyla kente geldiklerini söyledi.

"Dopingle anılmamız çok kötü bir durum"

Gelişmiş ülkelerde üç kişiden birinin spor yaptığını anlatan Cankurtaran, Türkiye'de ise bu sayının 115 kişide bir kişi olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin sporda dopingle gündeme geldiğini ileri süren Cankurtaran, şöyle konuştu:

"Türkiye'de spor denilince akla gelen üçüncü kelime doping. Dopingle anılmamız gerçekten çok kötü bir durum. Bu, mutlaka yasayla sınırlandırılması gereken bir durum var. Yabancı sporcuları getiriyoruz. Tek hedefleri madalya ve madalyayı dopingle alıyorlar. Türkiye'ye madalyayı kazandırıyor, paralarını alıp gidiyorlar. Sonra da Türkiye'ye doping şöhretini bırakarak gidiyorlar. Bunun mutlaka sınırlandırılması gerekiyor. Elbette yabancı sporcu olur. Fakat geçenlerde bir maçta sadece takımın adı Türk. Tüm oyuncular, kaptan, antrenör yabancı. Takım Türkiye takımı. Sadece adı Türk takımı. Ya da takımın dörtte üçü yabancı. Yabancıya tamam da bunun da bir oranının olması gerekiyor."

"Spor ekonomisi Türkiye'de yönetilemiyor"

Konuşmasına Türkiye Süper Ligi'ndeki kulüplerin borçlarını eleştirerek devam eden Cankurtaran, bu durum nedeniyle Katarlıların dört büyük takımı almak istediğini söyledi.

"Geçenlerde Antalya, Trabzon ve Alanyaspor'a teklif götürdüler." diyen Cankurtaran, şunları kaydetti:

"Asıl şimdi dört büyüklerde gözleri. Biz koskocaman bir Türkiye Cumhuriyetiyiz. 4 spor kulübümüze de mi sahip çıkamıyoruz? Burada bir hata var. Biz genç sporcu yetiştiremiyor muyuz da transferlerle bu işi götürüyoruz? Bu kadar transferle de işi götürdükten sonra da bakıyoruz kulüpler borç batağında. Demek ki spor ekonomisi Türkiye'de yönetilemiyor. Avrupa'nın en zayıf halkaları dediğimiz takımlara her alandaki branşlarda yeniliyoruz. Başarılı olduğumuz alanlar var. Ama biz altyapı sorununu çözsek çok daha başarılı olabilecek bir ülkeyiz."

"Spor, uyuşturucunun en büyük tedavisidir"

Van'a nüfusu itibarıyla bir stadyum yapılması gerektiğinin altını çizen Cankurtaran, okullarda öğrenim gören öğrencilerin de spor yapabilecek salonlara ihtiyaç duyduğunu belirtti.

CHP olarak uyuşturucu bağımlılığını önleme çalışmalarını da yürüttüklerini dile getiren Cankurtaran, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dünyada birçok dernek ve vakıfla ortak çalışmalar yürütüyoruz. Belediyelerimizde rehabilitasyon merkezleri açıyoruz. Spor, uyuşturucunun da en büyük tedavisidir. Çocuklarımızın geleceğine ilişkin sağlıklı nesiller geliştirmek için en önemli araçtır. Ama Van'da spor yok gibi. Ayrıca uyuşturucu konusunda Van çok hızlı şekilde zehirleniyor. Burada birinci basamakta o çocukları spora yönlendirerek tedavi edebiliriz. Uyuşturucuda en önemli tedavi aracı spordur."

 

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Türkiye'nin savunma sanayisi ihracatındaki artış sürecek

Otomotiv

TOGG, üçüncü modeli T8X'in çalışmalarına başladı