Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Burhaniye Belediyesi'nden yeni bir hizmet

06.02.2017 00:00
Burhaniye Belediyesi'nden yeni bir hizmet

(İHA) - Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak yeni açılan Psikolojik Danışma Merkezi Burhaniye eski otogar içinde bulunan Burhaniye Belediyesi Tabipliğinde küçük bir tören ile hizmete girdi. Açılışa Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Burhaniye Belediyesi Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü, Devlet Hastanesi Başhekimi, Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü, Milli Eğitim Müdürü, İlçe Müftüsü, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Açılışta öncelik olarak Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Murat Bektaş, Danışma Merkezi hakkında bilgi verdi. Bektaş, Psikolojik Danışma Merkezi'nin amacını "Toplumun temel yapı taşı olan ailenin içeresinde kadının değeri ve kadının eğitimi konusunda duyarlı olursak, kadını eğitebilirsek toplumumuzu eğitebiliriz bilinciyle bu merkezi oluşturduk. İsmi konusunda ince eleyip sık dokuduktan sonra Psikolojik Danışma Merkezi konulması konusunda zorunluluklar doğdu. Burada sadece kadınlar değil erkekler ve asıl merkezimizde çocuklar olacak" dedi.

"Kadınların eğitiminden ziyade aslında bence erkeklerin daha çok eğitime ihtiyacı var" diyen Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal "Herkesin eğitime ihtiyacı olduğu düşüncesindeyim. İnsanların bedensel hastalıklarının yanı sıra psikolojik hastalıkları da aslında önemsemesek te çok önemli bir yer kaplıyor.

Günümüzde fazla stresli olmamız insanlarımızın hayatını zora sokabiliyor, yaşam koşullarından dolayı birçok sıkıntı yaşayan vatandaşımıza psikoloğumuz ücretsiz olarak yardım edecek. Amacımız toplumumuzun çok daha sağlıklı bir şekilde devam etmesi. Burhaniyemiz de sağlıkla ilgili konulara önem göstermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda görev süremiz içinde Öğretmenler Mahallemizde bir sağlık ocağı yaparak 112 ve Toplum Sağlığı Merkezi'nin hizmetine verdik Bahçelievler Mahallemizden çok istek var bu konu hakkında Toplum Sağlığı Merkezi Müdürümüz ile görüşüyoruz yeni bir sağlık ocağı için yer arama çalışmalarımız devam ediyor. Diğer mahallelerimizde muhtarlık binalarımızda ki sağlık evleri ise çalışmalarına devem ediyor. Bunun yanı sıra Belediyemiz bünyesinde 3 adet hasta nakil aracı Burhaniye'de hizmet veriyor. Belediyemiz bebek bakım hizmetleri, evde hasta bakım hizmetleri, Obeziteyle Mücadele, Cenaze hizmetleri gibi konuları en iyi şekilde devam ettiriyor. Bugün açılışını yapacağımız "Psikolojik Danışma Merkezimizin" de iyi işler yapacağına inanıyorum. Bu merkez toplumun iyi yönde hareket etmesini sağlayacak ve önderlik edecek bir merkez olacak, halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

 

 

 

Politika

Erciş Fatihiyle il olacak!

Gündem

Ramazan Bayramı tatilinde tren kapasiteleri artırılacak, emeklilere indirim uygulanacak