Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Beyoğlu'nda bilinçli aileler sertifikalarını aldı

25.06.2016 00:00
Beyoğlu'nda bilinçli aileler sertifikalarını aldı

Haber Merkezi - Beyoğlu'nda aileleri çocuğun iyilik halini gözeterek bilinçlendirmek amacıyla hayata geçirilen "Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller" Projesinin yeni dönem eğitimleri tamamlandı. Proje kapsamında düzenlenen 'Anne Olmak', 'Baba Olmak' ve 'Anne Çocuk Oyun Grubu' programlarına katılarak eğitimlerini tamamlayan velilere Aynalıkavak Semt Konağında gerçekleştirilen törenle sertifikaları takdim edildi.

Beyoğlu Belediyesi ile Kültür Kenti Vakfı ortaklığında hayata geçirilen "Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller" Projesinin Ocak ayında başlayan ikinci etap programları, Aynalıkavak Semt Konağında gerçekleştirilen sertifika töreniyle tamamlandı. Beyoğlu'nda aileleri bilinçlendirmek amacıyla hayata geçirilen programda, 0-8 yaş grubu çocukların anne ve babalarının katılım gösterdikleri 'Anne Olmak', 'Baba Olmak' ve 'Anne Çocuk Oyun Grubu' programlarına katılarak eğitimlerini tamamlayan velilere sertifikaları takdim edildi. İftar yemeğiyle başlayan programa, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve eşi Ferda Demircan da katıldı.

Medyanın çocuklar üzerindeki etkisi, aile sınırları, çocukluk döneminde depresyon ve aile olmanın önemi gibi konuların yer aldığı 'Anne Olmak' Programı 16 hafta sürdü. Programa katılım gösteren anneler aile ve çocuklarıyla kurdukları iletişimlerini güçlendirdiler. Babalar ise 8 hafta süren 'Baba Olmak' Programı süresince çocuklarıyla gerçekleştirdikleri farklı aktiviteler ve grup çalışmalarıyla aile ve çocuklarıyla daha kaliteli zaman geçirmenin yollarını keşfettiler. Anne Çocuk Oyun Grubu çalışmalarıyla da anneler, çocuklarıyla gerçekleştirdikleri yeni oyun kavramlarıyla çocuklarının kişilik ve karakterlerini nasıl zenginleştirebileceklerini öğrendiler.

İftar yemeğinin ardından gerçekleştirilen törende katılımcılar sertifikalarını Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın eşi Ferda Demircan, veprojenin programlarında görev alan uzmanların elinden aldılar. Törende kısa bir konuşma yapan Başkan Demircan, "İyi bir sezon oldu, hocalarımızda bunu söylüyor. İnşallah faydalı olmuştur. Sonuçta her şeyin başı eğitimdir" dedi. Edindikleri deneyim ve bilgilerle mutlu bir dönemi kapatan katılımcılar, bu ve benzeri projelerin devam etmesini istediler. 

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa