Kültür & Sanat

Kültür & Sanat Haberleri

Beşiktaş Şair Nedim Ortaokulu?ndan, Üsküp?e kardeş okul ziyareti

31.05.2017 00:00
Beşiktaş Şair Nedim Ortaokulu?ndan, Üsküp?e kardeş okul ziyareti

Haber Merkezi - İstanbul Beşiktaş Şair Nedim Ortaokulu’ndan bir grup öğretmen, öğrenci ve veli, Makedonya’da  Türkçe eğitim veren Tefeyyüz İlköğretim okulunu ziyaret etti.

22 Mayıs 2017 Pazartesi günü gerçekleşen ziyarette Tefeyyüz okul idaresi adına Şenay Dalip ve öğretmenler tarafından karşılanan Şair Nedim Ortaokulu Müdürü Kenan Sürbahan, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sedat Işık ve öğretmenlerle kahvaltılı toplantı yapıldı. Kardeş Okul Projesi kapsamında idareci ve öğretmenlerle yapılabilecek projeler üzerinde konuşuldu. Samimi bir havada gerçekleşen görüşmede heyettekilerin Üsküp’ün Türkçe eğitim veren eğitim kurumunda bulunmanın, aynı dil, aynı din ve aynı kültürü paylaşan soydaşlarımızla beraber olmanın kendilerini çok mutlu ettiğini vurguladılar. Bu görüşmenin sonunda Beşiktaş Şair Nedim Ortaokulu, 35 öğrenci ve 15 veliden oluşan heyet okul kütüphanesinde misafir edildi. Okulla ilgili kısa bir tanıtım konuşmasından sonra okul derslikleri gezildi.

Makedonya Cumhuriyeti devlet çapındaki okullar arası koro ve orkestra yarışmasında birinciliği alan Tefeyyüz öğrencileri müzik öğretmeni Cengiz İbrahim tarafından gelen misafirlere saz dinletisi düzenlendi. Daha sonra da Şair Nedim Ortaokulu folklor ekibi, kardeş okul öğrenci ve öğretmenlerine halk oyunlarından oluşan bir gösteri sundu.

Ziyaretin ardından Şair Nedim Ortaokulu heyeti, Tefeyyüz İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerini İstanbul’a davet etti.

 

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Kültür & Sanat

Cumhuriyetin 100. Yılında Değerli Eserler Antolojisi okurlarını bekliyor

Gündem

Filistin destekçileri, San Francisco'daki Golden Gate Köprüsü'nü Gazze için kapattı

Otomotiv

İsviçre'nin Blick gazetesinden Togg'a, "Türk Teslası" övgüsü

Ekonomi

IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları başladı